Team Mijnzzp

Wat doet een Advocaat (IT en internet)?

Een advocaat IT en internet is een advocaat die zich gespecialiseerd heeft in E-commerce en ICT-recht. Een andere benaming voor E-commerce en ICT-recht is informatie- en communicatietechnologie of internetrecht. E-commerce en ICT-recht is een breed rechtsgebied, dat onder andere betrekking heeft op het verzamelen van gegevens, de opslag van gegevens, de verwerking van gegevens en de verspreiding van gegevens via computers of andere communicatieapparatuur. De specialisatie E-commerce en ICT-recht kan aangemerkt worden als complex, omdat wet- en regelgeving over E-commerce en ICT-recht niet altijd even duidelijk zijn. Een advocaat E-commerce en ICT-recht kan mogelijke problemen voorkomen door het geven van de juiste juridische adviezen aan cliënten. Denk bijvoorbeeld aan vragen over het kopen op afstand, digitale handtekeningen, domeinnaamgebruik, intellectuele eigendommen en aan vragen over privacy aspecten. Wie actief is binnen de E-commerce en ICT-sector doet er verstandig aan om zich juridisch voor te laten lichten om mogelijke problemen te voorkomen. Vooral voor ondernemers kan het belangrijk zijn om voldoende kennis op te doen om mogelijke problemen te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van software dat voorzien is van de juiste licentie en aan het niet zomaar kopiëren van foto's of andere auteursrechtelijk beschermde content. Andere voorbeelden zijn het toepassen van de juiste algemene voorwaarden en het hanteren van de juiste veiligheidsmaatregelen om de persoonsgegevens van gebruikers te waarborgen. Het internetrecht is niet simpel te omschrijven, omdat dit betrekking heeft op alle vormen van handel via het internet en auteursrechtelijke beschermde content. Een advocaat IT en internet is dus gespecialiseerd in E-commerce en ICT-recht en kan cliënten bijstaan bij mogelijke E-commerce conflicten. Een advocaat IT en internet kan te maken hebben met verschillende rechtsgebieden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Advocaat (IT en internet)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Advocaat (IT en internet)

Wat is het salaris en tarief van een Advocaat (IT en internet)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Advocaat (IT en internet) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Advocaat (IT en internet)

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Advocaat (IT en internet) bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl