Waterklerk

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Waterklerk?

Een waterklerk is de contactpersoon tussen de wal en een schip van een bepaalde rederij op zee. Een waterklerk kan ook gezien worden als belangrijke communicatiemedewerker, die alles regelt voordat een schip de haven binnenvaart. Als waterklerk heb je dus veel contact met de bemanning van een schip. De taken van een waterklerk zijn hoofdzakelijk administratieve werkzaamheden, zoals het klaar maken van de benodigde documenten met betrekking tot het inklaren van goederen, het aanmelden van gevaarlijk stoffen en het regelen van eventuele vergunningen. In samenspraak met de bemanning bepaal je waar het schip komt te liggen in de haven en verwerk je alle documenten die nodig zijn. Dit kan betekenen dat je visa moet regelen voor de bemanning bij de douane, of een slaapplaats moet regelen voor de bemanning van het schip. Als waterklerk kom je met veel verschillende mensen in aanraking, van diverse nationaliteiten. De werkzaamheden van een waterklerk zijn divers te noemen en beperken zich niet tot één taak. Zo kan het zijn dat de waterklerk schepen moet bezoeken om de lading door te geven aan de havendienst, of dat de waterklerk zeehavengeld moet afrekenen. Ook het administratief bijhouden van deze diverse zaken behoort over het algemeen tot de taken van de waterklerk. Als waterklerk regel je dus diverse zaken als schepen een haven binnen varen. Wat deze taken precies inhouden kan per schip verschillen, omdat dit ook afhankelijk is van het soort schip. Als er bijvoorbeeld geen wasserette aan boord is van het schip kan het zijn dat de waterklerk een lokale wasserette in moet schakelen om de was te doen voor de bemanning van het schip. Een andere taak is het regelen dat een schip bevoorraad wordt. Als een schip een haven binnenvaart kan het ook nodig zijn om de politie of de douane in te lichten, zodat deze diensten de bemanning of de lading kunnen controleren.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Waterklerk

Wat is het salaris en tarief van een Waterklerk? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Waterklerk in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Waterklerk

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Waterklerk bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl