Kraanmachinist (haven)

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Kraanmachinist (haven)?

Een kraanmachinist die werkzaam is binnen een havengebied is verantwoordelijk voor het lossen en/of laden van zeeschepen en/of binnenvaartschepen. Als kraanmachinist kan je werkzaam zijn op verschillende soorten kranen, afhankelijk van de goederen. De bekende zeecontainers worden verplaatst door middel van containerliften, die containers kunnen oppakken, transporteren en neerzetten op de plek van bestemming. Dit kan een tijdelijke opslagplek zijn of de containers worden meteen op een vrachtwagen of trein gezet voor verder vervoer. De bekende zeecontainers die de kraanmachinist lost hebben een standaard afmeting, waardoor ze gemakkelijk te lossen en te vervoeren zijn. Tegenwoordig worden deze werkzaamheden ook wel uitgevoerd door geautomatiseerde kranen, maar de kraanmachinist is nog steeds onmisbaar. Als kraanmachinist heb je een baan met grote verantwoordelijkheid, omdat de goederen meestal kostbaar zijn en omdat schepen snel gelost of geladen moeten worden door de kraanmachinist. Als zeeschepen en binnenvaartschepen onnodig lang stil liggen kost dit de rederij onnodig veel geld. Omdat zeecontainers een standaard afmeting hebben zijn er ook standaard trailers, die de zeecontainers kunnen vervoeren. De vrachtwagenchauffeurs krijgen na aankomst in de haven de zeecontainers op de trailer gezet waarna de vrachtwagenchauffeur naar zijn bestemming kan rijden. Ook treinen kunnen op deze manier zeecontainers vervoeren. Het beladen van vrachtwagens en treinwagons zal binnen grotere havens uitgevoerd worden door heftruckchauffeurs, die over een speciale grote container-heftruck beschikken. Als kraanmachinist binnen een havengebied hoef je niet te maken te hebben met zeecontainers, omdat er ook andere bedrijven zijn die gebruikmaken van topkranen en containerkranen. Denk bijvoorbeeld ook aan de betonindustrie en aan de zand en grind handel, die in meeste gevallen sterk afhankelijk zijn van kranen en kraanmachinisten.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Kraanmachinist (haven)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Kraanmachinist (haven)

Wat is het salaris en tarief van een Kraanmachinist (haven)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Kraanmachinist (haven) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Kraanmachinist (haven)

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Kraanmachinist (haven) bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl