Ladinginspecteur (haven)

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Ladinginspecteur (haven)?

Een ladinginspecteur is verantwoordelijk voor het controleren van lading. In het algemeen is een ladinginspecteur verantwoordelijk voor het uitvoeren van kwantitatieve en kwalitatieve inspecties op vloeibare petroleum en/of petrochemische producten en vloeibare gassen. Denk hierbij aan reinheid inspecties van ladingtanks, aan het nemen van monsters en aan het uitvoeren van verschillende metingen. Iedere controle die de ladinginspecteur uitvoert heeft zijn eigen veiligheidseisen en dient anders aangepakt te worden. De werkzaamheden die een ladinginspecteur uitvoert kunnen dan ook verschillen van kwantiteit berekeningen, inspectiewerkzaamheden tot temperatuurmetingen. De ladinginspecteur voert allerlei inspecties uit, zoals het controleren op reinigingen van tankauto's, schepen en wagons. Ook neemt de ladinginspecteur monsters van goederen. De ladinginspecteur kan bijvoorbeeld monsters nemen uit zeeschepen of uit tanks die op de kade staan. Deze monsters worden door de ladinginspecteur vervolgens naar het laboratorium gebracht waar de monsters geanalyseerd worden. Deze monsters kunnen op verschillende momenten genomen worden, zoals tijdens het vullen van vrachtwagens of voordat deze geleegd worden. Een ladinginspecteur kan zelfstandig werken of in een ploeg, afhankelijk van het bedrijf. De functie ladinginspecteur kom binnen verschillende bedrijven voor, zoals bij chemische bedrijven, havenbedrijven en binnen grote rangeerterreinen. Het beroep ladinginspecteur moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat een ladinginspecteur ook andere soorten controles kan uitvoeren met betrekking tot lading. Denk bijvoorbeeld ook aan overheidsdiensten, die een belang hebben bij het controleren van lading. In het algemeen zal een ladinginspecteur wel verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van kwantitatieve en kwalitatieve inspecties om de kwaliteit van lading vast te kunnen stellen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Ladinginspecteur (haven)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Ladinginspecteur (haven)

Wat is het salaris en tarief van een Ladinginspecteur (haven)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Ladinginspecteur (haven) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Ladinginspecteur (haven)

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Ladinginspecteur (haven) bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl