Medisch fotograaf

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Medisch fotograaf?

Een medisch fotograaf fotografeert patiënten als een arts een aandoening wil verduidelijken, of fotografeert patiënten als een arts bepaalde uiterlijke kenmerken van patiënten wil vastleggen. Een medisch fotograaf is in dit soort gevallen verantwoordelijk voor het maken van goede foto's van de betreffende patiënt. Vaak worden deze foto's van erg dicht bij genomen, zodat alle specifieke kenmerken heel duidelijk vastgelegd worden. Daarnaast kunnen er foto's gemaakt worden voor wetenschappelijke doeleinden. Ook voor vakbladen of congressen kunnen er foto's gemaakt worden, die alleen gebruikt mogen worden na toestemming. Als er sprake is van verwondingen bij patiënten die toegebracht zijn door anderen, kunnen er ook foto's genomen worden die later als bewijs kunnen dienen tijdens een mogelijke rechtszitting. Een medisch fotograaf werkt alleen met toestemming van patiënten, omdat er anders geen foto's gemaakt mogen worden. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig mensen werkzaam als medisch fotograaf, omdat medische foto's tegenwoordig ook gemaakt kunnen worden door medisch specialisten. Dit neemt niet weg dat er nog steeds gespecialiseerde medisch fotografen werkzaam zijn die in opdracht werken van artsen en medisch specialisten. Een medisch fotograaf kan ook weer verantwoordelijk zijn voor het maken van video-opnames als dit nodig mocht zijn. Zoals eerder omschreven komt het beroep medisch fotograaf tegenwoordig niet veel meer voor. In de meeste gevallen betreft dit interne zorgmedewerkers, die verantwoordelijk zijn voor de medische fotografie. Medische fotografie kan om verschillende redenen toegepast worden. Denk bijvoorbeeld aan het vastleggen van moedervlekken, neus-veranderingen, kaak-veranderingen en aan afwijkingen. Medische fotografie kan ook gewoon handig zijn, zodat verschillende artsen naar een aandoening kunnen kijken zonder dat de betreffende patiënt steeds opgeroepen hoeft te worden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Medisch fotograaf

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Medisch fotograaf

Wat is het salaris en tarief van een Medisch fotograaf? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Medisch fotograaf in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Medisch fotograaf

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Medisch fotograaf bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl