Instrumentmaker

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Instrumentmaker?

Een instrumentmaker is verantwoordelijk voor het maken van verschillende soorten gereedschappen, zoals optische instrumenten die gebruikt worden binnen ziekenhuizen en door tandartsen. Deze instrumenten c.q. gereedschappen moeten heel precies gemaakt worden en moeten aan hoge eisen voldoen. Dit soort instrumenten en andere fijne instrumenten worden gemaakt door instrumentmakers. De instrumenten die gemaakt worden door instrumentmakers kunnen per opdracht verschillen, maar zijn bijna altijd ingewikkeld om te maken. Een instrumentmaker kan ook onderdelen maken voor specialistische machines die gebruikt worden binnen de zorg, die in veel gevallen ook erg verfijnd zijn. Het nauwkeurig kunnen werken volgens de opgegeven specificaties is erg belangrijk als instrumentmaker. Als instrumentmaker werk je over het algemeen met verschillende materialen zoals staal, titanium en kunststof, afhankelijk van de soort opdracht. Het beroep instrumentmaker kent ook andere benamingen zoals de benaming researchinstrumentmaker of de benaming orthopedisch technoloog, afhankelijk van waar de instrumentmaker precies werkzaam zal zijn en de specifieke werkzaamheden als instrumentenmaker. Andere benamingen kunnen ook weer zijn fijnbankwerker of fijnmechanicus. Wat een instrumentmaker precies zal maken kan verschillen per opdracht, maar heeft in alle gevallen wel betrekking op precisie werkzaamheden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Instrumentmaker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Instrumentmaker

Welke opleiding is nodig om Instrumentmaker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Instrumentmaker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Instrumentmaker

Wat is het salaris en tarief van een Instrumentmaker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Instrumentmaker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl