Instrumentmaker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Instrumentmaker?

Een instrumentmaker is een techneut die verantwoordelijk is voor het maken van gereedschappen, zoals optische instrumenten, die gebruikt worden door artsen en tandartsen. Daarnaast kan een instrumentenmaker verantwoordelijk zijn voor het maken van precisie-instrumenten, die door andere bedrijven gebruikt worden. Deze instrumenten moeten heel precies gemaakt worden en moeten aan hoge eisen voldoen. De instrumenten die gemaakt worden door instrumentmakers kunnen per opdracht verschillen, maar zijn bijna altijd complex om te maken. Een instrumentmaker kan ook onderdelen maken voor specialistische machines, die gebruikt worden binnen de zorg, die in veel gevallen ook verfijnd zijn. Het nauwkeurig werken volgens de opgegeven specificaties is belangrijk als instrumentmaker. Als instrumentmaker werk je met verschillende materialen, zoals staal, titanium en kunststof, afhankelijk van de opdracht. Het beroep instrumentmaker kent ook andere benamingen, zoals de benaming researchinstrumentmaker of de benaming orthopedisch technoloog, afhankelijk van waar de instrumentmaker werkzaam is en de specifieke werkzaamheden van een instrumentenmaker. Andere benamingen kunnen zijn fijnbankwerker of fijnmechanicus. Als instrumentmaker ontwerp en maak je meestal specifieke onderdelen en kan het zijn dat er andere specialisten betrokken zijn bij het ontwerpen en de bouw van de instrumenten, omdat het denkbaar is dat verschillende vakgebieden elkaar raken. Zo is een orthopedisch technoloog geen instrumentmaker, maar kan een orthopedisch technoloog wel gebruikmaken van een orthopedisch instrumentmaker of van een researchinstrumentmaker. Als instrumentenmaker ben je veel werkzaam met CNC-machines om instrumenten te kunnen maken. Ook het samenstellen van onderdelen tot een instrument behoort tot de werkzaamheden van een instrumentenmaker. Het beroep instrumentenmaker zal je bij moeten passen, omdat het precisie werkzaamheden betreft.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Instrumentmaker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Instrumentmaker

Welke opleiding is nodig om Instrumentmaker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Instrumentmaker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Instrumentmaker

Wat is het salaris en tarief van een Instrumentmaker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Instrumentmaker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Instrumentmaker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Instrumentmaker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl