Plantenteelt medewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Plantenteelt medewerker?

Een plantenteelt medewerker is iemand die werkzaam zijn binnen de groene sector. Als plantenteelt medewerker ben je verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden, die wel kunnen verschillen per bedrijf waarvoor je werkzaam bent. In veel gevallen zal een plantenteelt medewerker werkzaam zijn binnen zogenaamde kassen, die opgebouwd zijn van glas en metaal. Kassen worden gebruikt, omdat ze een beschermde omgeving bieden waarin planten en/of groenten en fruit optimaal kunnen groeien. De werkzaamheden van een plantenteelt medewerker kunnen bijvoorbeeld zijn het water geven aan planten, het verpoten van planten, het oogsten van groente en/of fruit en het verzorgen van planten. Welke specifieke werkzaamheden een plantenteelt medewerker precies uitvoert, is afhankelijk van het soort bedrijf waar deze werkzaam is. Een andere bekende naam voor kassen is ook wel glastuinbouw. In kassen worden producten gekweekt, zoals planten, met het doel deze te verkopen. De reden dat deze kassen vaak uit glas bestaan is dat de planten zonlicht nodig hebben. Er zijn zelfs planten die vierentwintig uur per dag licht nodig hebben om te groeien. Deze kassen kunnen warm gestookt worden als dat nodig is. Naar schatting gebruikt de Nederlands glastuinbouw tien procent van het aardgasverbruik. Omdat de energieprijs alsmaar blijven stijgen is deze sector genoodzaakt om te blijven innoveren met betrekking tot duurzaamheid en het verminderen van het energiegebruik. Het is niet zo dat alle plantenteelt medewerkers werkzaam zijn in kassen, omdat plantenteelt ook betrekking kan hebben op akkerbouw. In dat geval is er meestal sprake van het telen in volle grond. Planten, bomen en stuiken kunnen in veel gevallen prima in de buitenlucht gekweekt worden. Het beroep plantenteelt medewerker moet dus vrij algemeen gezien worden, omdat je als plantenteelt medewerker op verschillende manieren werkzaam kan zijn. Plantenteelt heeft, zoals eerder omschreven, niet alleen betrekking op de glastuinbouw.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Plantenteelt medewerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Plantenteelt medewerker

Welke opleiding is nodig om Plantenteelt medewerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Plantenteelt medewerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Plantenteelt medewerker

Wat is het salaris en tarief van een Plantenteelt medewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Plantenteelt medewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Plantenteelt medewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Plantenteelt medewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl