Team Mijnzzp

Wat doet een Verkoper (fiets & brommer)?

Een verkoper van fietsen en brommers is meestal een fietsenmaker en/of bromfietsmonteur, die nieuwe en/of gebruikte fietsen en brommers verkoopt. Daarnaast bestaan er bedrijven die nieuwe fietsen en brommers verkopen zonder dat ze zelf onderhoud en/of reparaties uitvoeren aan fietsen en/of brommers. Tegenwoordig worden fietsen en brommers vaak verkocht door andere soorten bedrijven, die verder geen affiniteit hebben met de tweewielerbranche. Vooral fietsen worden tegenwoordig vaak verkocht via het internet, zoals de bekende E-bikes. Een nadeel van het kopen van fietsen of brommers via het internet is de persoonlijke service, die meestal belangrijk is bij het kopen van een nieuwe fiets of brommer. Fietsen en brommers moeten eigenlijk getest worden door middel van een proefrit, omdat fietsen en brommers onderling nogal kunnen verschillen. Een goede fietsverkoper en/of bromfietsverkopen kan dan ook voor een belangrijk deel bijdragen in de keuze van de juiste fiets of brommer. Wie een nieuwe fiets of brommer wil kopen doet er dan ook verstandig aan om zich goed te laten voorlichten door een verkoper. Deze voorlichting heeft niet alleen betrekking op het merk of de prijs, omdat er bij het aanschaffen van een nieuwe fiets of brommer veel meer belangrijk punten zijn. Denk bijvoorbeeld aan moderne fietsen, die op veel manieren zijn in te stellen, zodat klachten aan gewrichten voorkomen kunnen worden. Daarnaast kunnen de meeste fietsen voorzien worden van diverse extra accessoires, die via het internet niet zomaar uitgeprobeerd kunnen worden. Het kopen van een nieuwe fiets of brommer moet dan ook gezien worden als maatwerk, waarbij goed advies over het algemeen onmisbaar is. Ook met betrekking tot de garantie en service is het vaak verstandiger om een fiets of brommer bij een lokale fietsenwinkel te kopen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Verkoper (fiets & brommer)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Verkoper (fiets & brommer)

Wat is het salaris en tarief van een Verkoper (fiets & brommer)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Verkoper (fiets & brommer) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Verkoper (fiets & brommer) zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Verkoper (fiets & brommer)

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Verkoper (fiets & brommer) bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl