Hoofdcassiere

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Hoofdcassiere?

Een hoofdcarrière is een caissière die beschikt over meer verantwoordelijkheden dan gewone caissières. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een hoofdcarrière het beste omschrijven als het controleren van alle kassatransacties, inclusief het bijstaan van alle caissières. Ook is een hoofdcarrière in de meeste gevallen verantwoordelijk voor het afstorten van alle geldstromen vanuit de kassa's. Andere werkzaamheden van een hoofdcarrière kunnen zijn het inwerken van nieuwe caissières en het controleren van caissières op hun functioneren. De overige werkzaamheden van een hoofdcarrière bestaan uit het maken van de personeelsplanning en uit het bijhouden van de urenregistratie. Welke verantwoordelijkheden een hoofdcarrière nog meer heeft is sterk afhankelijk van de winkel waar de hoofdcarrière werkzaam is. Zo kan het zijn dat een hoofdcarrière tijdens rustige uren ook helpt met andere werkzaamheden in de winkel. Het beroep hoofdcarrière komt over het algemeen alleen voor binnen winkels die gebruikmaken van meerdere kassa's, zoals een grote supermarkt of een groothandelsbedrijf. De kleinere winkels maken over het algemeen geen gebruik van een hoofdcarrière. Over het algemeen is de functie hoofdcarrière alleen voorbehouden aan ervaren winkelpersoneel dat al langer in dienst is van de organisatie. Dit is het geval, omdat de functie hoofdcarrière aangemerkt kan worden als vertrouwensfunctie. Een hoofdcarrière is meestal ook verantwoordelijk voor het goedkeuren van bepaalde transacties. Denk hierbij aan het goedkeuren van assemblage bonnen boven een bepaald bedrag of aan het aannemen van een grote som contant geld. Voor het beroep hoofdcarrière worden over het algemeen geen aanvullende opleidingen verwacht. Wel is het denkbaar dat een hoofdcarrière intern een aanvullende opleiding aangeboden krijgt. Zoals eerder omschreven komt het beroep hoofdcarrière alleen voor binnen bepaalde winkels en groothandelsbedrijven.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Hoofdcassiere

Wat is het salaris en tarief van een Hoofdcassiere? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Hoofdcassiere in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Hoofdcassiere

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Hoofdcassiere bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl