Cassiere

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Cassiere?

Een caissière is een winkelmedewerker die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van kassawerkzaamheden. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een caissière het beste omschrijven als het bedienen van een kassa en het opmaken van de geldstromen uit de kassa. Als caissière heb je te maken met verschillende klanten, die je op een vriendelijke manier zal ontvangen. Ook kan een caissière verantwoordelijk zijn voor andere werkzaamheden, zoals het verwerken en uitdelen van kortingsbonnen aan klanten. Het is ook de verantwoordelijkheid van een caissière om toezicht te houden op de bezoekers, zodat alle producten netjes afgerekend worden aan de kassa. Het beroep caissière komt op veel verschillende manieren voor binnen verschillende bedrijven. Het bekendste voorbeeld is de cassiere die werkzaam is voor een supermarkt. Kassawerkzaamheden zijn over het algemeen niet moeilijk, maar vragen wel om alertheid van de caissière, omdat je met geld te maken hebt. Het beroep caissière moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat het in lang niet alle winkels nodig is dat er fulltime caissières aanwezig zijn. In de veruit de meeste gevallen zal een caissière ook verantwoordelijk zijn voor van andere werkzaamheden naast kassawerkzaamheden. Alleen binnen de grotere supermarkten is er over het algemeen sprake van fulltime caissières. Het beroep caissière komt tegenwoordig op verschillende manieren voor, omdat niet alle caissières zomaar met contant geld mogen werken. Over het algemeen zijn alleen het de ervaren caissières, die binnen supermarkten of groothandels mogen werken met contant geld. De onervaren caissières staan vaak aan de kassa's waarbij alleen afgerekend kan worden met een betaalpas. Dit is om te voorkomen dat er fouten gemaakt worden met contant geld bij het afrekenen. Als je werkzaam bent met contant geld is het belangrijk om fraude te voorkomen. Denk hierbij aan mensen die met vals geld betalen, of aan mensen die een wisseltruc proberen uit te halen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Cassiere

Wat is het salaris en tarief van een Cassiere? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Cassiere in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Cassiere

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Cassiere bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl