Sous-chef

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Sous-chef?

Een sous-chef is een kok binnen een professionele keukenafdeling, die gezien moet worden als de assistent van de chef-kok. Een sous-chef werkt dan ook direct onder de chef-kok en is over het algemeen verantwoordelijk voor alle voorbereidende werkzaamheden in de keuken. Als de chef-kok zelf niet aanwezig is in de keuken, is de sous-chef verantwoordelijk voor de keuken en alle verschillende keukenmedewerkers. Enkele werkzaamheden die uitgevoerd kunnen worden door de sous-chef zijn het bereiden van verschillende soorten sauzen en het braden van vlees, vis en gevogelte. Een sous-chef kan dus ook gewoon gezien worden als een gewone kok, die wel beschikt over meer verantwoordelijkheden binnen de keuken. Het kan ook voorkomen dat een sous-chef zelfstandig leiding zal geven aan een onderdeel van de keuken. In dat geval spreekt men binnen de professionele keuken vaak van chef de partie. Afhankelijk van de soort keuken en het aantal keukenmedewerkers kan een sous-chef leiding geven aan ongeveer tien tot vijftien verschillende keukenmedewerkers. De functie sous-chef komt niet automatisch voor binnen alle professionele keukens, omdat alleen de betere keukens en restaurants gebruikmaken van een sous-chef en chef-kok. Vanzelfsprekend zal een sous-chef over veel vakkennis en ervaring moeten beschikken om te kunnen werken als sous-chef. Als koks of andere medewerkers bepaalde vragen hebben is het de sous-chef die de vragen moet kunnen beantwoorden. Een sous-chef moet dan ook gezien kunnen worden als allround kok, die volledig zelfstandig kan werken. Een sous-chef is over het algemeen ook verantwoordelijk voor mise-en-place werkzaamheden. Mise-en-place staat voor alle voorbereidende werkzaamheden, waardoor een keuken op een hogere snelheid kan werken. In dat geval is de sous-chef verantwoordelijk voor het controleren van alle mise-en-place werkzaamheden, zodat de keuken op een goede manier zal functioneren als alle gasten komen. Mise-en-place heeft niet alleen betrekking op de keuken, maar op alle voorbereidende werkzaamheden, zoals het klaarzetten van alle tafels en het inrollen van bestek.

Lees verder...

Opleiding tot Sous-chef

Welke opleiding is nodig om Sous-chef te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Sous-chef? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Sous-chef

Wat is het salaris en tarief van een Sous-chef? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Sous-chef in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Sous-chef

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Sous-chef bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl