Sous-chef

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Sous-chef?

Een sous-chef is de assistent van de chef-kok en is meestal verantwoordelijk voor alle voorbereidende werkzaamheden. Een sous-chef krijgt zijn opdrachten dan ook van de chef-kok. Als de chef-kok er een keer niet is dan moet de sous-chef zelfstandig de taken kunnen overnemen. De sous-chef bereidt ook allerlei sauzen en braadt vlees, vis en gevogelte. Na het koken helpt de sous-chef met het schoonmaken van de keuken. Het schoon en hygiënische kunnen werken is erg belangrijk als kok. Om dit beroep goed uit te kunnen voeren is er veel ervaring nodig. Een sous-chef is zelf ook een kok, die dus onder de chef-kok werkt. De functie sous-chef komt over het algemeen alleen voor binnen de professionele keukenafdeling van restaurants. Door het gebruiken van duidelijke benamingen weet het keukenpersoneel wie welke verantwoordelijkheden heeft.

Lees verder...

Opleiding tot Sous-chef

Welke opleiding is nodig om Sous-chef te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Sous-chef? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Sous-chef

Wat is het salaris en tarief van een Sous-chef? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Sous-chef in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl