Dierenartsspecialist

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Dierenartsspecialist?

Een dierenartsspecialist is een persoon die na de studie voor dierenarts een aanvullende studie heeft gedaan tot dierenarts-specialist. Er zijn verschillende specialisaties te onderscheiden, variërend van interne geneeskunde tot tandheelkunde en van neurologie tot oncologie. Ook gedrag, oogheelkunde, chirurgie en cardiologie behoren tot de specialisaties. Een dierenartsspecialist is dus bekwaam binnen een van deze specialisaties en heeft daarbij kennis van een bepaald diergeneeskundig gebied. Een dierenartsspecialist dient voor de uitoefening van het beroep bij te blijven als het gaat om de wetenschappelijke ontwikkelingen. Dat is belangrijk om op de hoogte te blijven van onder meer de nieuwste behandelmethoden en kennis te hebben van de methoden die in het beste resultaat voorzien. Een dierenartsspecialist werkt op dagelijkse basis met dieren binnen de eigen specialisatie. Bijvoorbeeld om medische problemen of gedragsproblemen te herkennen en ervoor te zorgen dat daar een aansluitende behandeling op volgt. Een dierenartsspecialist heeft door de wetenschappelijke kennis en specialisatie de mogelijkheid om ook zeldzame problemen bij dieren te herkennen. Bovendien vallen problemen door de kennis sneller op en is er dus ook sneller een effectieve behandelmethode in te zetten. Het komt voor dat een dierenspecialist binnen een kliniek samenwerkt met collega’s die over een andere specialisatie in de diergeneeskunde beschikken. Overigens staan de aan veterinaire specialisten verbonden dierenartsen bij de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde geregistreerd en/of bij een van de Europese Specialisten Colleges. In de laatste situatie is het toegestaan om de titel diplomate te voeren. Deze titel staat dan voor: houder van een diploma.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Dierenartsspecialist

Wat is het salaris en tarief van een Dierenartsspecialist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Dierenartsspecialist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Dierenartsspecialist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Dierenartsspecialist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl