Lederwarenmaker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Lederwarenmaker?

Een lederwarenmaker is gespecialiseerde in om leer op een ambachtelijke manier te werken. Het kan daarbij gaan om de vervaardiging van uiteenlopende lederwaren, variërend van tassen tot koffers en van kleding tot riemen. Ook portemonnees en etuis zijn onder dat rijtje te scharen, net als leren horlogebandjes. Verder kan een lederwarenmaker ook gespecialiseerd zijn in het maken van leren schoenen. Of in leren bekleding van meubels of in autostoelen die met leer worden bekleed. Een lederwarenmaker beschikt daarbij over specialistische kennis met betrekking tot fabricageprocessen van ledersoorten. Zo is er ook sprake van kennis van de bestanddelen en de kwaliteit van lederwaren. Het hoort onder meer tot de werkzaamheden van een lederwarenmaker om leer op een handmatige manier te snijden. Daarbij komen verschillende technieken van leerafwerking kijken in het verdere productieproces. Denk daarbij aan het toepassen van een bepaalde handmatige naaitechniek om stukken leer met elkaar te verbinden. Ten aanzien van het beoordelen van de kwaliteit van leer geldt dat de lederwarenmaker defecten detecteert op leer. Het afwerken van lederwaren kan ook bestaan uit het aanbrengen van versiersels. Bijvoorbeeld op een tas, waarbij er uiteraard ook aandacht is voor de voering. Overigens geldt dat in plaats van het leer handmatig te snijden het ook mogelijk is om leer te stansen aan de hand van een patroon. Naast dat er sprake is van een deel handwerk op ambachtelijke manier komen er ook machines aan te pas. Denk maar aan de gaatjes die in een riem van leer gemaakt worden. Verder is het mogelijk dat een lederwarenmaker ontwerpen maakt, patronen snijdt en het product volledig vervaardigd.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Lederwarenmaker

Wat is het salaris en tarief van een Lederwarenmaker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Lederwarenmaker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Lederwarenmaker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Lederwarenmaker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl