Kantine medewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Kantine medewerker?

Een kantine medewerker is een horecamedewerker die voor verschillende werkzaamheden verantwoordelijk is. Een van de taken is bijvoorbeeld het klaarmaken van kant-en-klaarmaaltijden net als het frituren van etenswaren. Naast de bereiding van voedsel is het eveneens een taak om koffie en andere drankjes aan te bieden. Een kantine medewerker verzorgt bijvoorbeeld de lunch in bedrijven. De werkzaamheden starten in dat geval met het afbakken van broodjes, bereiden van de soep, klaarmaken van salade en fruit. Het is ook mogelijk dat een kantine medewerker op aanvraag van kantinebezoekers ter plekke broodjes belegd met beleg naar voorkeur. Het is ook een taak van de kantine medewerker om voor aanvulling van etenswaren te zorgen. Naast de werkzaamheden die aan voedsel en drankjes gerelateerd zijn, is de kantine medewerker ook voor de afrekening verantwoordelijk. Dat betekent dat er sprake is van een kassafunctie om de bezoekers in de kantine de gekochte etenswaren te laten betalen. Nadat de lunch voorbij is, zorgt de kantine medewerker ervoor dat alles weer schoon wordt. Bijvoorbeeld door de tafels in de kantine af te nemen met een doekje en de horecakeuken schoon te maken. Een kantine medewerker in een bedrijfskantine is doorgaans vooral gericht op de lunch en niet zozeer op het ontbijt of diner. Hoewel ook dat zeker wel tot de mogelijkheden behoort, maar afhankelijk is van het type bedrijf. In het verlengde van de kantinefunctie is het ook mogelijk dat een kantine medewerker een lunch voorbereidt voor bijvoorbeeld een vergadering. Naast de beroepsmatige kant komt de functie van kantine medewerker ook vaak voor in sportkantines. Bijvoorbeeld op een sportclub, zoals een voetbalclub of hockeyclub.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Kantine medewerker

Wat is het salaris en tarief van een Kantine medewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Kantine medewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Kantine medewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Kantine medewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl