Dierenartsassistent

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Dierenartsassistent?

Een dierenartsassistent is te zien als een rechterhand van de dierenarts en is voor verschillende werkzaamheden verantwoordelijk. Een van de werkzaamheden is het opnemen van de telefoon en het inplannen van afspraken. Een andere taak van een dierenartsassistent is om assistentie te verlenen bij de behandeling van dieren in de dierenartspraktijk. Bijvoorbeeld bij operaties van een huisdier, maar ook om de voorbereiding. Het klaarleggen van de instrumenten voor de operatie valt daar onder meer onder. Ook voor wat betreft de nazorg na afloop van een operatie behoort tot de werkzaamheden van een dierenartsassistente. Denk daarbij aan het klaarmaken van de uitslaapplek en de verzorging als het gaat om eten en drinken als het dier in de kliniek overnacht. Er zijn een aantal werkzaamheden in de vorm van diergeneeskundige behandelingen die een dierenartsassistent zelfstandig mag uitvoeren. Deze zijn overigens wettelijk vastgelegd. Een van de zelfstandige behandelingen heeft betrekking op het inbrengen van een chip bij een huisdier. Indien er een dierenarts aanwezig is, zijn er meerdere behandelingen zelfstandig uit te voeren. Denk daarbij aan het afnemen van bloed, maar ook aan het reinigen van een gebit en aanleggen van een infuus. Het plaatsen van een katheter mag de dierenartsassistent eveneens zelfstandig doen als de dierenarts aanwezig is. Dat geldt eveneens voor het maken van röntgenfoto’s net als het geven van injecties met bepaalde medicijnen net als het toedienen van zalven en pillen. Andere werkzaamheden die tot de taken behoren, zijn onder meer het beheren van de voorraad van medicijnen en bijhouden van de administratie. Daarnaast is het een van de taken van een dierenartsassistent om voorlichting te geven over huisdieren, zoals over medicijngebruik. Een andere benaming voor dierenartsassistent is ook wel paraveterinair of dierenartsassistent paraveterinair.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Dierenartsassistent

Wat is het salaris en tarief van een Dierenartsassistent? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Dierenartsassistent in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Dierenartsassistent

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Dierenartsassistent bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl