Schipper rondvaartboot

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Schipper rondvaartboot?

Een schipper rondvaartboot is verantwoordelijk voor het rondvaren van toeristen langs een specifieke route. Het besturen van de rondvaartboot is de belangrijkste taak, maar er zijn meerdere werkzaamheden uit te voeren. Zo voorziet een schipper rondvaartboot de aanwezigen aan boord onder meer van informatie. Bijvoorbeeld met het vertellen over bijzonderheden van attracties en bezienswaardigheden langs de route. Ook heeft de schipper rondvaartboot een informatieve en service verlenende taak als het gaat om het beantwoorden van vragen van de passagiers. Indien er zich calamiteiten voordoen, behoort het tot de taak om de rederij in te schakelen. Tussen de vaartochten op de rondvaartboot door, maakt de schipper de boot schoon. Daarnaast behoort het eveneens tot de werkzaamheden om onderhoud uit te voeren aan de rondvaartboot. Ook reparaties die de schipper rondvaartboot zelf kan uitvoeren, valt onder de taken bij deze functie. Verder behoort het tot de verantwoordelijkheid om de veiligheid aan boord voor de passagiers en eventuele bemanningsleden te waarborgen. De invulling van de dag varieert overigens. Het is afhankelijk van de vaarroute of de schipper rondvaartboot meerdere rondvaarten op een dag verzorgt. Het is namelijk ook mogelijk dat er op een dag een enkele langere rondvaart gemaakt wordt. Bijvoorbeeld als het gaat om het rondvaren van personen die tot één gezelschap behoren. Zo is het ook mogelijk om een dagdeel een groep mensen rond te varen. Het hangt van de specifieke functie af of de schipper alleen de rondvaartboot bestuurt of dat deze ook als gids optreedt. Een andere benaming voor een schipper rondvaartboot kan zijn een rondvaartgids. Daarbij kan dus opgemerkt worden dat een schipper rondvaartboot geen gids hoeft te zijn.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Schipper rondvaartboot

Wat is het salaris en tarief van een Schipper rondvaartboot? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Schipper rondvaartboot in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Schipper rondvaartboot

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Schipper rondvaartboot bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl