KPI-specialist

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een KPI-specialist?

Een KPI-specialist houdt zich bezig met het meten van het succes van een organisatie. Dat is een van de taken die tot de functie behoren. Om het succes te meten van de organisatie is het eveneens een taak om de voortgang naar doelstellingen inzichtelijk te maken. Hiervoor maakt de KPI-specialist gebruik van verschillende factoren. Dat zijn voornamelijk objectieve indicatoren in de vorm van cijfers. Naast de objectieve factoren spelen ook subjectieve indicatoren een rol. Daarbij valt te denken aan factoren als observaties en meningen. Het beroep van KPI-specialist is op uiteenlopende branches van toepassing. Het type bedrijf of organisatie bepaalt onder meer welke prestatie-indicatoren de KPI-specialist gebruikt. Een simpel voorbeeld daarvan is het in kaart brengen van specifieke acties van online marketingbedrijven. Bijvoorbeeld door de voortgang aan de hand van specifieke acties te meten net als de resultaten daarvan. Bij een speciale actie valt te denken aan het succes van een online advertentiecampagne die op een specifieke doelgroep is gericht. Of aan het inzetten van social media om een merk onder de aandacht te brengen. Een KPI-specialist heeft een verantwoordelijke taak. De metingen wijzen onder meer uit of de weg naar een operationele doelstelling op een succesvolle manier is ingezet en of het doel is behaald. Bovendien zijn de metingen een leidraad en basis om bepaalde strategieën binnen het bedrijf aan te passen. Het gaat bij de werkzaamheden van een KPI-specialist om het gebruikmaken van meetbare en concrete data. Ieder bedrijf hanteert strategische doelstellingen en daar zijn indicatoren aan te koppelen. Op deze manier voorziet een KPI-specialist in het effectief tot uiting brengen van de bedrijfsstrategie.

Lees verder...

Salaris en tarief van een KPI-specialist

Wat is het salaris en tarief van een KPI-specialist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als KPI-specialist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken KPI-specialist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als KPI-specialist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl