Werkplaatstimmerman

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Werkplaatstimmerman?

Een werkplaatstimmerman werkt in de werkplaats van een aannemer met om hout te bewerken. Het kan daarbij gaan om het vervaardigen van objecten of voorwerpen, maar ook om reparaties. In de werkplaats kan de timmerman ook bezig zijn met het ontwerpen van houtconstructies of bijvoorbeeld het ontwerpen en maken van houten meubels. Een werkplaatstimmerman is dan ook niet alleen maar bezig met het timmeren van houten onderdelen. Er komt veel meer bij kijken, zoals het uitmeten van hout. Bij het uitmeten van hout valt er bijvoorbeeld te denken aan de lengte, hoogte en breedte, maar ook aan de diameter. Het uitmeten vormt een belangrijk onderdeel van het werk van de werkplaatstimmerman. Het meetwerk is namelijk van invloed op het eindresultaat. In het kader van het meten is het verder van belang om alles goed te controleren en te inspecteren. In het kader van de berekeningen dient de werkplaatstimmerman over enig wiskundig inzicht te beschikken. Ruimtelijk inzicht komt daarbij eveneens van pas. Er zijn allerlei werkzaamheden te verrichten in de werkplaats voordat het echte timmerwerk van start gaat. Zo is het eerst nog nodig om het te gebruiken hout op maat te zagen. Hout is bewerkelijk materiaal en om ruw hout glad te krijgen, is het bijvoorbeeld ook nog nodig om het oppervlak te schuren. De werkplaatstimmerman doet overigens niet alles met de hand, maar gebruikt daarvoor machines. Bijvoorbeeld een zaagmachine om hout te zagen. Voor wat betreft het timmeren van hout gebruikt de werkplaatstimmerman verschillende gereedschappen en materialen. Bijvoorbeeld van een houtbewerkingsmachine net als van spijkers en schroeven. Ook houtlijm en natuurlijk een hamer of een boormachine om schroeven vast te maken, behoren tot de uitrusting. Daarnaast zal een werkplaatstimmerman regelmatig met verschillende houtbewerkingsmachines werken. Denk bijvoorbeeld aan freesmachines, diktebank en aan de vlaktebank.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Werkplaatstimmerman

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Werkplaatstimmerman

Wat is het salaris en tarief van een Werkplaatstimmerman? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Werkplaatstimmerman in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Werkplaatstimmerman

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Werkplaatstimmerman bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl