Metal stud monteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Metal stud monteur?

Een metal stud monteur is verantwoordelijk voor het plaatsen van metaal verstevigde constructies, bijvoorbeeld wanden en plafonds. Daarnaast is een metal stud monteur verantwoordelijk voor het monteren van scheidingswanden of luxe wanden en plafonds. Metal stud maakt het mogelijk om op een snelle en flexibele manier wanden en plafonds te maken, die later afgewerkt kunnen worden met bijvoorbeeld gipsplaten. Metal stud wordt met name toegepast in kantoorgebouwen en publieke gebouwen zoals ziekenhuizen. Bij plafonds kan ook gekozen worden voor een ander systeem, omdat het hier meestal gaat om minder zware profielen. Een metal stud monteur kun je dus zien als een plafond- en wandmonteur die verantwoordelijk is voor het plaatsen van metal stud plafonds en wanden. De werkzaamheden bestaan uit het optrekken van aluminium frames, het plaatsen van gipsplaten en het aanbrengen van benodigde gaten voor bijvoorbeeld elektriciteit. Daarnaast kan een metal stud monteur ook verantwoordelijk zijn voor het aanbrengen van geluids- of warmte-isolatie. Bij de uitvoer van de werkzaamheden moet altijd rekening worden gehouden met brandwerende eisen. Als metal stud monteur ben je vaak werkzaam binnen grotere gebouwen waar behoefte is aan een flexibele indeling. Dit kunnen nieuwbouwprojecten zijn, maar het kan ook gaan om renovaties. De meeste metal stud monteurs werken in teamverband en maken veel vierkante meters per werkdag. Het is denkbaar dat een metal stud monteur verantwoordelijk is voor het afwerken van gipsnaden. Het afwerken van gipsnaden is nodig om wanden en plafonds later af te kunnen werken. Als metal stud monteur is het belangrijk dat je nauwkeurig kan werken. Een metal stud monteur heeft veel te maken met maatvoering. Metal stud profielen worden tegenwoordig veel toegepast. In het verleden werden frames voor wanden en plafonds vooral opgetrokken uit hout.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Metal stud monteur

Wat is het salaris en tarief van een Metal stud monteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Metal stud monteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Metal stud monteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Metal stud monteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl