Zonnepanelen monteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Zonnepanelen monteur?

Een zonnepanelen monteur is verantwoordelijk voor de installatie en het monteren van zonnepanelen. Een belangrijk onderscheid ten aanzien van dit beroep is dat niet elke zonnepanelen monteur zomaar is aan te merken als elektrotechnicus. In de uitvoering van deze functie is er namelijk sprake van het elektrotechnisch aansluiten van zonnepanelen en omvormers. Het is uiteraard van groot belang dat de aansluiting van zonnesystemen op de juiste manier gebeurt om problemen te voorkomen. Bij verkeerde aansluitingen is er sprake van een risico op onveilige situaties. In het meest extreme geval kan er zelfs brand ontstaan indien het zonnepanelensysteem niet op de juiste manier is aangesloten. De belangrijkste taken van een zonnepanelen monteur zijn het in elkaar zetten van zonnesystemen net als het monteren en het onderhouden ervan. Als zonnepanelen monteur werk je doorgaans samen in een team en monteer je onder meer de constructies waarop het zonnepanelensysteem geïnstalleerd wordt. Deze installatie vindt doorgaans op het dak van woningen of bedrijfsgebouwen plaats. Daarnaast werk je als zonnepanelen monteur ook binnen om ervoor te zorgen dat de panelen op de omvormer en het elektriciteitsnetwerk worden aangesloten. Het is belangrijk om technisch te zijn aangelegd en je moet geen hoogtevrees hebben. Om de panelen te monteren is het soms nodig om een steiger op te bouwen om toegang tot het dak te krijgen. Als zonnepanelen monteur voer je ook taken uit als het leggen van kabels net als het doorvoeren van aanpassingen in de meterkast. Het is een afwisselend beroep, waarbij je telkens op een andere locatie werkzaamheden uitvoert. Verder behoort het tot de functie van een zonnepanelen monteur om storingen in zonnepanelensystemen te verhelpen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Zonnepanelen monteur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Zonnepanelen monteur

Wat is het salaris en tarief van een Zonnepanelen monteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Zonnepanelen monteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Zonnepanelen monteur zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Zonnepanelen monteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Zonnepanelen monteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl