BIM-modelleur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een BIM-modelleur?

Een BIM-modelleur is iemand die ontwerp-, teken-, selectie- en berekeningswerkzaamheden uitvoert. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd voor het ontwikkelen, samenstellen en beheren van het BIM-informatiemodel. BIM staat voor Building Information Model. Dit model wordt ook wel het Bouwwerk Informatie Model genoemd. Dit model verwijst naar een 3D-informatiemodel waarin alle gegevens die nodig zijn voor het ontwerpen, beheren en bouwen van bouwwerken worden vastgesteld en aan elkaar worden gekoppeld. Wanneer er over de gegevens in het BIM-informatiemodel gesproken wordt, kun je bijvoorbeeld denken aan alle bouwtekeningen, berekeningen, rapporten en verslagen die door een BIM-modelleur zijn gemaakt of opgesteld. Doordat het BIM-informatiemodel alle gegevens met betrekking tot een te realiseren bouwwerk bevat, kan het model geraadpleegd worden door alle betrokkenen bij het realiseren van bouwwerk. Hierbij kun je denken aan architecten, opdrachtgevers, aannemers, installateurs, etc. Een bijkomend voordeel van het BIM-informatiemodel is, is dat alle betrokkenen over dezelfde informatie beschikken. Een BIM-modelleur heeft diverse werkzaamheden. Zo is een BIM-modelleur verantwoordelijk voor het ontwerpen en berekenen van technische installaties, maar ook het toetsen van modellen op kwaliteit, haalbaarheid en toepasbaarheid behoren tot de werkzaamheden van een BIM-modelleur. Bovendien behoort het onderhouden van contacten met collega’s, leveranciers, ontwerpers en opdrachtgevers ook tot de werkzaamheden van een BIM-modelleur. Als BIM-modelleur moet je over veel ervaring en kennis met betrekking tot de bouwwereld beschikken. Dit omdat je als BIM-modelleur complexe bouwkundige details moet kunnen begrijpen en uitleggen aan andere betrokkenen bij een bouwproject. Ook is het van belang dat je als BIM-modelleur over voldoende technische kennis beschikt.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep BIM-modelleur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een BIM-modelleur

Wat is het salaris en tarief van een BIM-modelleur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als BIM-modelleur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken BIM-modelleur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als BIM-modelleur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl