Dienstverlener

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Dienstverlener?

Een dienstverlener is een persoon, bedrijf of organisatie die een dienst verleent aan andere partijen. Deze dienst kan veel verschillende vormen hebben. De postbode die de post komt bezorgen, de leerkracht die kinderen van onderwijs voorziet, een conducteur die de kaartjes controleert, iemand die de Cv-ketel komt repareren en ga zo maar door. Deze diensten zijn vaak niet tastbaar maar ze zijn een middel waarbij je iets voor iemand doet. Als dienstverlener ben je breed inzetbaar. Of het nu gaat om het klaarzetten van ruimtes, uitvoeren van cateringwerkzaamheden, assisteren bij voorraadbeheer, ondersteunen van sociale en recreatieve activiteiten of activiteiten in het dagelijks leven: als dienstverlener ben je van alle markten thuis. Er zijn commerciële dienstverleners en niet-commerciële dienstverleners. Commerciële dienstverleners zijn werkzaam in de tertiaire sector. Dit is de economische sector waarin bedrijven met het verlenen van hun diensten winst proberen te maken. Dit wordt ook wel de dienstensector genoemd. De niet-commerciële dienstverleners zijn werkzaam in een sector zonder winstoogmerk, ook wel de quartaire sector genoemd. Dit is in Nederland de economische sector van de niet-commerciële gesubsidieerde en/of collectief gefinancierde dienstverlening. Hierbij kun je denken aan vrijwilligerswerk maar bijvoorbeeld ook de hulpverlening in de vorm van de brandweer, ambulance en politie. Ook banen bij de Rijksoverheid vallen hieronder. Er zijn dan ook veel verschillende beroepen denkbaar waarbinnen dienstverlening een belangrijke rol speelt. Een andere bekende vorm van dienstverlening is maatschappelijke dienstverlening. Bij maatschappelijke dienstverlening staat het begeleiden van andere mensen die hulp nodig hoog aangeschreven. Denk bijvoorbeeld aan drugsverslaafden of aan jongeren die extra ondersteuning nodig hebben.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Dienstverlener

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Dienstverlener

Wat is het salaris en tarief van een Dienstverlener? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Dienstverlener in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Dienstverlener

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Dienstverlener bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl