Dierenpension medewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Dierenpension medewerker?

Een dierenpension medewerker is werkzaam voor een dierenpension, wat betrekking kan hebben op een algemeen dierenpension of dierenasiel. Het verschil tussen een dierenpension en dierenasiel is dat de dieren binnen een dierenpension alleen tijdelijk verblijven. Als dierenpension medewerker kan je dus voor verschillende soorten dierenpensions werkzaam zijn. Daarnaast bestaan er dierenpensions voor specifieke dieren, zoals honden, katten of een combinatie van deze dieren. Ook andere dieren dan honden en katten kunnen tijdelijk opgenomen worden binnen een dierenpension, afhankelijk van het soort dierenpension. Als dierenpension medewerker ben je over het algemeen een allround medewerker, die verantwoordelijk is voor alle voorkomende werkzaamheden binnen een dierenpension, zoals het schoonmaken van hokken, het ontsmetten van hokken, het voeren van dieren, het toedienen van medicijnen, het uitlaten van dieren en administratieve werkzaamheden. Het beroep dierenpension medewerker heeft dus met de verzorging van gastdieren te maken, die één dag tot enkele weken kunnen verblijven. Als dierenpension medewerker heb je een baan met grote verantwoordelijkheden, omdat dierenwelzijn en gezondheid een belangrijke rol spelen. Het is niet zo dat dierenpension medewerkers alleen verantwoordelijk zijn voor het verzorgen van dieren. Ook algemene werkzaamheden, zoals het ontvangen en informeren van diereigenaren behoort tot de werkzaamheden van een dierenpension medewerker. Afhankelijk van de soort dierenpension kan het ook voorkomen dat je verantwoordelijk bent voor het uitlaten van honden. Dit kan gedaan worden op een speelweide of als hondenuitlaatservice. De inhoudelijke werkzaamheden van een dierenpension medewerker kunnen verschillen per dierenpension, maar hebben in alle gevallen wel te maken met de opvang en verzorgen van dieren.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Dierenpension medewerker

Wat is het salaris en tarief van een Dierenpension medewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Dierenpension medewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Dierenpension medewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Dierenpension medewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl