Team Mijnzzp

Wat doet een Monteur consumentenelektronica?

Een monteur consumentenelektronica is een installateur en/of reparateur van home-entertainment apparatuur. In de meeste gevallen is een monteur consumentenelektronica alleen verantwoordelijk voor het afleveren van home-entertainment apparatuur en het installeren en afstellen van apparatuur. Denk hierbij aan televisies, stereosystemen, videosystemen en aan witgoedapparatuur. Redelijk veel mensen die nieuwe home-entertainment apparatuur kopen laten de apparatuur thuis bezorgen en monteren en/of installeren, omdat het monteren en installeren van consumentenelektronica in sommige gevallen lastig is. Ook het op de juiste manier installeren van home-entertainment apparatuur is belangrijk om de juiste beleving te krijgen. Andere werkzaamheden van een monteur consumentenelektronica kunnen zijn het meenemen van de oude apparatuur, zoals wasmachines of drogers. Welke specifieke taken een monteur consumentenelektronica precies heeft, is afhankelijk van het bedrijf waarvoor hij of zij werkzaam is. Als monteur consumentenelektronica ben je dus verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden. In veel gevallen fungeert een monteur consumentenelektronica als koerier, monteur en technicus. Een monteur consumentenelektronica kan in sommige gevallen ook gezien worden als een televisiereparateur en/of witgoedreparateur, echter worden deze werkzaamheden over het algemeen niet bij mensen thuis uitgevoerd, afhankelijk van de klachten. Een monteur consumentenelektronica zal bij storingen de apparatuur eerder meenemen, zodat het door de repair afdeling of door de fabrikant gemaakt kan worden. Ook het uitleggen en het controleren van nieuwe home-entertainment apparatuur aan de klant is een specifieke taak die toebehoort tot de werkzaamheden van een monteur consumentenelektronica. Een monteur consumentenelektronica moet over technisch inzicht beschikken en de laatste technieken kennen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Monteur consumentenelektronica

Wat is het salaris en tarief van een Monteur consumentenelektronica? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Monteur consumentenelektronica in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Monteur consumentenelektronica

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Monteur consumentenelektronica bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl