Pit crew medewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Pit crew medewerker?

Een pit crew medewerker is een monteur of technicus, die werkzaam is binnen een raceteam. Als pit crew medewerker ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van raceauto's of racemotoren. De gezamenlijke pit crew medewerkers noemt men het pit crew-team. Pit crew medewerkers zijn ervaren monteurs, die verantwoordelijk kunnen zijn voor verschillende werkzaamheden, zoals het vervangen van banden, het liften van de auto of motor, het vervangen van kapotte onderdelen en het tanken van voertuigen als dit nodig en/of toegestaan is. De werkzaamheden van een pit crew zijn binnen de racerij belangrijk, omdat de pit crew medewerker zal bepalen of een coureur uiteindelijk zal winnen of verliezen. Vooral binnen de autosport spelen pit crew medewerkers een belangrijke rol, omdat voertuigen binnen de autosport, zoals in de Formule 1, onderhoud nodig hebben. Binnen de motorsport komen ook pit crew medewerkers voor, echter hoeven ze minder te doen dan binnen de autosport het geval is. Het is niet zo dat pit crew medewerkers steeds verantwoordelijk zijn voor dezelfde werkzaamheden, omdat er niet alleen gekeken wordt naar de werkervaring. Pit crew medewerkers worden juist ingezet voor werkzaamheden die het beste passen bij hun fysieke capaciteiten. Denk bijvoorbeeld aan een pit crew medewerker die heel wendbaar is met betrekking tot het vervangen van banden. Omdat wendbaarheid een belangrijke factor is tijdens een pitstop zullen de snelste pit crew medewerkers ingezet worden om de banden te vervangen. Pit crew medewerkers zijn in alle gevallen ervaren monteurs of technici, die zich opgewerkt hebben binnen de racerij. De lollipop man (met het bord) is de enige pit crew medewerker met een vaste functie. De lollipop man is ook de hoofdmonteur, die toeziet op de werkzaamheden van alle andere pit crew medewerkers. Vanzelfsprekend hoeft een pit crew medewerker niet actief te zijn binnen Formule 1, waardoor de inhoudelijke werkzaamheden kunnen verschillen per raceteam.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Pit crew medewerker

Wat is het salaris en tarief van een Pit crew medewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Pit crew medewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Pit crew medewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Pit crew medewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl