Bergingsduiker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Bergingsduiker?

Een bergingsduiker is een beroepsduiker die verantwoordelijk is voor bergingswerkzaamheden. Bergingswerkzaamheden kunnen betrekking hebben op binnenvaartschepen, zeeschepen, duikboten, vliegtuigen, zeecontainers en losse lading. Daarnaast kan een bergingsduiker ingezet worden voor onderzoekswerkzaamheden. Denk hierbij aan het inspecteren van schepen en/of lading en aan het onderzoeken van mogelijke oude scheepswrakken. Het bergen van voorwerpen zoals een schip noemt men ook wel het lichten van schepen. Bergingsduikers spelen een belangrijke rol bij het bergen van schepen en andere voorwerpen, omdat het de bergingsduikers zijn die het scheepswrak of ander soort voertuig eerst zullen inspecteren en alle voorbereidingen zullen treffen om de berging mogelijk te maken. Hoe een bergingsduiker precies te werk gaat kan per berging verschillen, omdat bergingswerkzaamheden in alle gevallen maatwerk betreffen. Voordat een mogelijke berging in gang gezet zal worden is er in de meeste gevallen al weken of maanden onderzoek uitgevoerd om de beste techniek te kunnen bepalen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat grote zeeschepen door midden gezaagd moeten worden om ze te kunnen bergen. Ook het verwijderen van schadelijke stoffen zoals de aanwezige stookolie heeft voorgang op de daadwerkelijke berging. Het beroep bergingsduiker is vanzelfsprekend aan te merken als bijzonder beroep. Daarnaast is het beroep bergingsduiker aan te merken als potentieel gevaarlijk beroep, omdat duiken nooit zonder risico's is. Dit is al helemaal het geval als er ook andere werkzaamheden uitgevoerd worden naast het duiken. Bergingswerkzaamheden worden ook uitgevoerd vanwege archeologische vondsten. In dat geval betreft het onderwaterarcheologie.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Bergingsduiker

Wat is het salaris en tarief van een Bergingsduiker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bergingsduiker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Bergingsduiker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Bergingsduiker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl