Sportinstructeur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Sportinstructeur?

Een sportinstructeur is iemand die werkzaam is binnen de sportsector. Als sportinstructeur help je mensen op een goede en gezonde manier te sporten. In de meeste gevallen heeft een sportinstructeur een bepaald doel voor ogen met betrekking tot de sportactiviteit die mensen uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het opbouwen van conditie, het verbeteren van de algemene gezondheid of aan het meer bewegen, afhankelijk van de doelgroep. Sport is een fysieke bezigheid die om verschillende redenen uitgevoerd kan worden, zoals vrijetijdsbesteding, gezondheidsredenen of als competitiesport. Sporten is voor veel mensen belangrijk, omdat sport mensen stimuleert op verschillende vlakken, zoals behendigheid, denkvermogen, kracht en snelheid. Het is de sportinstructeur die sporters begeleidt, en het is de sportinstructeur die toeziet op de juiste manier van sporten. Een andere benaming voor een sportinstructeur die werkzaam is binnen het onderwijs is ook wel docent lichamelijke opvoeding. Omdat er veel verschillende sporten bestaan kan een sportinstructeur werkzaam zijn voor verschillende sportscholen, zoals fitnessscholen, sporthallen, schoolgemeenschappen, voetbalclubs of tennisclubs, of kan je werkzaam zijn binnen een revalidatiecentrum. De werkzaamheden van een sportinstructeur kunnen per school of instelling verschillen, omdat niet alle vormen van sport gericht zijn op competitie. In alle gevallen is een sportinstructeur wel verantwoordelijk voor het organiseren van sport- en spelactiviteiten, waarbij het doel van de sport- en spelactiviteiten kan verschillen per doelgroep. Als sportinstructeur kan je te maken krijgen met verschillende doelgroepen en zullen de sport- en spelactiviteiten in de meeste gevallen aangepast worden op de doelgroep. Binnen scholengemeenschappen is er veel aandacht voor gymlessen, echter zijn deze gymlessen niet bedoeld om topsporters voort te brengen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Sportinstructeur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Sportinstructeur

Wat is het salaris en tarief van een Sportinstructeur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Sportinstructeur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Sportinstructeur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Sportinstructeur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl