Scrum master

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Scrum master?

Een scrum master is verantwoordelijk voor het waarborgen van de scrum methodiek. Een scrum bestaat uit meerdere teamleden waarvan de scrum master de leider is. Scrum is een effectieve manier om met een team projecten aan te pakken. De gezamenlijke deelnemers binnen een scrum noemt men ook wel het scrumteam of het ontwikkelteam. In het kort kunnen we scrum het beste omschrijven als een methode om projecten op een snelle en effectieve manier gerealiseerd te krijgen. In de meeste gevallen gaat het om complexe veranderingen, die op een effectieve en flexibele manier aangepakt moeten worden door het scrumteam. De verschillende scrum leden binnen het scrumteam leveren ieder hun deelproduct op tijdens de scrum meetings, die regelmatig gehouden worden onder begeleiding van de scrum master. Een scrumteam bestaat over het algemeen uit een product owner, het ontwikkelteam en de scrum master. Als scrum master ben je dus verantwoordelijk voor het aansturen van het scrumteam om projecten op de juiste manier te kunnen begeleiden. Het is niet zo dat scrum masters automatisch aangemerkt kunnen worden als projectleider. In veel gevallen is de scrum master een projectmedewerker, die namens de projectleider werkzaam is. Het is ook niet zo dat scrum masters eindverantwoordelijk zijn voor projecten. Het is de projectleider, die de verantwoordelijkheid draagt voor het succesvol afronden van projecten. Een projectleider zal de scrum methodiek toepassen om op een effectieve manier aan projecten te kunnen werken. Als scrum master fungeer je als toezichthouder binnen het scrumteam, zodat alle scrum leden werken volgens de juiste scrum methodiek. Een scrum master kan ook gezien worden als facilitator. Een facilitator is verantwoordelijk voor het stellen van duidelijke (rand)voorwaarden, waardoor veranderingsprocessen op de juiste manier ingezet kunnen worden.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Scrum master

Wat is het salaris en tarief van een Scrum master? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Scrum master in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Scrum master

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Scrum master bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl