Verzinker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Verzinker?

Een verzinker is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden, die te maken hebben met het verzinken van metalen voorwerpen. Denk bijvoorbeeld aan het ontvetten van voorwerpen en aan het daadwerkelijk verzinken van voorwerpen. Als verzinker ben je verantwoordelijk voor het thermisch verzinken van voorwerpen. Verzinken heeft veel overeenkomsten met galvaniseren, maar het betreffen wel verschillende processen, die niet zomaar met elkaar vergeleken kunnen worden, omdat er verschillende technieken gebruikt worden. Het verzinken van metaal of ijzer komt veel voor om voorwerpen te beschermen tegen corrosie. Voordat staal verzinkt kan worden zal het staal in zeven verschillende chemische baden ondergedompeld worden, waarna het uiteindelijke verzinken plaats kan vinden. Het zink in een zinkbad is ongeveer 450 graden. De totale laagdikte van het zink dat aangebracht wordt om het metaal te beschermen is nog geen millimeter dik. Het verzinken komt veel voor binnen de industrie, omdat er veel producten zijn die voorzien moeten worden van een verzinklaag. Het zijn de verzinkers die werkzaam zijn binnen een verzinkerij, die verantwoordelijk zijn voor het verzinken van voorwerpen. De belangrijkste reden om te verzinken is om voorwerpen te beschermen tegen roest. De werkzaamheden van een verzinker zijn aan te merken als zeer specialistische werkzaamheden. Het verzinken van voorwerpen is vooral populair omdat zink een goede bescherming geeft aan staal of ijzer. Denk bijvoorbeeld aan metalen bruggen, vangrails, lantarenpalen en aan de staalbouw. Zonder zinklaag zouden deze constructies snel roesten en veel meer onderhoud nodig hebben. Een nadeel van verzinken is dat voorwerpen na het verzinken niet meer bewerkt kunnen worden. Omdat metalen constructies zeer groot (lang) kunnen zijn bestaan er zinkbaden, die wel twintig meter lang zijn, zodat stalen constructies in één keer verzinkt kunnen worden. Metaal dat voorzien is van een zinklaag kan geschilderd of gecoat worden.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Verzinker

Wat is het salaris en tarief van een Verzinker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Verzinker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Verzinker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Verzinker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl