Onderhoudsman

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Onderhoudsman?

Een onderhoudsman is iemand die verantwoordelijkheid is voor het uitvoeren van onderhoud. Als onderhoudsman kan je werkzaam zijn in verschillende branches, omdat de functie onderhoudsman in de praktijk binnen alle branches voorkomt. Welke taken en verantwoordelijkheden een onderhoudsman heeft kan per onderhoudsman verschillen, omdat de werkzaamheden per branche kunnen verschillen. In het algemeen kunnen we stellen dat van een onderhoudsman verwacht mag worden dat hij of zij beschikt over technisch inzicht en oplossingsgericht weet te werken. In de praktijk kan de benaming onderhoudsman ook op andere manieren voorkomen, zoals de benaming medewerker technische dienst, klusjesman of als onderhoudstechnicus, afhankelijk van waar de onderhoudsman werkzaam is. Ook het opleidingsniveau kan verschillen per onderhoudsman, omdat het werken aan technische installaties niet zomaar vergeleken kan worden met het vervangen van lampen of mengkranen. In alle gevallen is het belangrijk dat een onderhoudsman beschikt over technisch inzicht. Als een onderhoudsman te maken heeft met technische werkzaamheden is meestal de benaming onderhoudstechnicus van toepassing. Als het relatief makkelijke onderhoudswerkzaamheden betreft kan er sprake zijn van een facilitair medewerker. De meeste bedrijven zitten te springen om goede onderhoudsmannen, omdat onderhoudsmannen zo belangrijk kunnen zijn. Het zijn over het algemeen alleen de grotere organisaties die gebruikmaken van interne onderhoudsmannen. Denk bijvoorbeeld aan hotels, recreatieparken, zorginstellingen en aan fabrikanten. In de meeste gevallen zal een onderhoudsman aangemerkt moeten worden als allround medewerker, die inzetbaar kan zijn voor alle voorkomende werkzaamheden. Ook het begeleiden van externe bedrijven behoort meestal tot de werkzaamheden van een onderhoudsman. Als onderhoudsman is het belangrijk dat je beschikt over een brede kennis.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Onderhoudsman

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Onderhoudsman

Wat is het salaris en tarief van een Onderhoudsman? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Onderhoudsman in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Onderhoudsman

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Onderhoudsman bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl