Hockeytrainer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Hockeytrainer?

Een hockeytrainer geeft les aan een of meerdere hockeyteams, die onderdeel uitmaken van een hockeyvereniging. Hockey is een balsport waarbij de hockeybal door middel van een hockeystick gespeeld wordt. Als hockeytrainer ben je over het algemeen niet alleen trainer, maar juist ook een coach voor de hockeyers. In de meeste gevallen zal een hockeytrainer hockeyteams trainen, echter kan een hockeytrainer ook individuele hockeyspelers begeleiden als dat nodig is. Net zoals binnen andere sporten bestaan er binnen het hockey verschillende doelgroepen, die om verschillende hockeytrainers kunnen vragen. Binnen het hockey spreekt men over het algemeen van de doelgroepen jeugdteams en seniorenteams waarvoor verschillende opleidingen aangeboden worden. De hoogste klasse van de senioren noemt men de hoofdklasse hockey. De werkzaamheden van een hockeytrainer bestaan in hoofdzaak uit het trainen van hockeyers door middel van het verzinnen van oefeningen, die de spelers en het hockeyteam verder helpen. Net zoals bij voetbal is hockey een teamsport waarbij de spelers goed op elkaar ingespeeld moeten zijn om succes te kunnen behalen als team. Als hockeytrainer train je dan ook hockeyers op technische vaardigheden, zodat ze beter worden in hockey. Daarnaast zal een hockeytrainer conditieoefeningen houden en bijvoorbeeld warming-ups uitvoeren bij spelers om blessures bij te voorkomen. In de meeste gevallen zal een hockeytrainer amateur hockeyers trainen, omdat de meeste hockeyers alleen hockeyen voor hun plezier. Hockey is een populaire sport binnen Nederland, net zoals tennis en voetbal. Binnen Nederland zijn er ongeveer 250.000 mensen, die wekelijks hockeyen bij een hockeyvereniging. Binnen Nederland zijn er ongeveer 310 hockey vereniging, die over het hele land te vinden zijn. Ondanks dat hockey niet de grootste sport is binnen Nederland is hockey wel de nummer twee sport met betrekking tot teamsport.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Hockeytrainer

Wat is het salaris en tarief van een Hockeytrainer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Hockeytrainer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Hockeytrainer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Hockeytrainer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl