Landbouwmachinist

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Landbouwmachinist?

Een landbouwmachinist is een agrariër die werkzaam is binnen de agrosector. De agrosector is het beste te omschrijven als het geheel aan werkzaamheden binnen de agrarische sector inclusief werkzaamheden die toebehoren aan opslagbedrijven, transportbedrijven en handelsbedrijven. Als landbouwmachinist bedien je verschillende soorten installaties, landbouwwerktuigen en tractoren die nodig zijn om landbouwactiviteiten uit kunnen voeren. Als landbouwmachinist kan je voor verschillende bedrijven werkzaam zijn en ben je meestal ook verantwoordelijk voor andere werkzaamheden, afhankelijk van de werkgever. Daarnaast is het denkbaar dat een landbouwmachinist ook verantwoordelijk is voor kleine onderhoud aan landbouwinstallaties, landbouwwerktuigen en tractoren. Vanzelfsprekend is een landbouwmachinist ook verantwoordelijk voor het instellen van de machines, zodat ze op de juiste manier gebruikt worden. Het beroep landbouwmachinist kan in de praktijk ook andere benamingen kennen, afhankelijk van de soort landbouwmachine. Het beroep landbouwmachinist moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat een landbouwmachinist in de praktijk op verschillende manieren werkzaam kan zijn. Niet alle landbouwmachinisten zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van landbouwactiviteiten. Landbouwmachines zoals tractoren worden in de praktijk op veel meer manieren gebruikt. In dat geval hebben we get bijvoorbeeld over loonwerkers die ook buiten de agrosector werkzaam kunnen zijn. Een landbouwmachinist is over het algemeen alleen werkzaam binnen de agrosector en kan meestal aangemerkt worden als akkerbouwer en/of landbouwer.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Landbouwmachinist

Wat is het salaris en tarief van een Landbouwmachinist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Landbouwmachinist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Landbouwmachinist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Landbouwmachinist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl