Sjorder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Sjorder?

Een sjorder is een havenmedewerker, die verantwoordelijk is voor het vastzetten en losmaken van containers en andere lading aan boord van schepen. In de meeste gevallen zal dit betrekking hebben op zeeschepen, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Als sjorder ben je werkzaam binnen zeehavens en bestaan je werkzaam uit het deskundig vastzetten of losmaken van de lading. Daarnaast is een sjorder meestal verantwoordelijk voor het aansluiten en loskoppelen van containers met betrekking tot de eventuele stroomvoorziening van containers, als de lading een gekoelde inhoud heeft. Het beroep sjorder is een beroep met grote verantwoordelijkheden, omdat het de sjorders zijn, die voorkomen dat zeecontainers en andere lading tijdens het transport los kan komen en eventueel van boord valt in zee. Vooral aan boord van grote zeeschepen worden er veel verschillende containers vervoerd, waardoor het belangrijk is dat alle containers goed vastgezet zijn. Een sjorder sjort dus zeecontainers aan elkaar, zodat ze veilig vervoerd kunnen worden. Een andere benaming hiervoor is ook wel het zeevasten van lading. Zeecontainers worden door sjorders op verschillende manieren vastgezet, zoals door middel van het koppelen van de eerste zeecontainers aan het dek, het aan elkaar koppelen van de zeecontainers door middel van een schroef en door het toepassen van stangen en spanschroeven, zodat er een geheel ontstaat dat niet meer kan bewegen. Zoals eerder omschreven is het erg belangrijk dat alle zeecontainers op de juiste manier gekoppeld worden, omdat anders de lading kan gaan verschuiven op zee met alle gevolgen van dien. Het beroep sjorder zal over het algemeen niet voor iedereen geschikt zijn, omdat het beroep sjorder aan te merken is als relatief zwaar beroep. Het is mogelijk dat een sjorder ook verantwoordelijk is voor andere werkzaamheden binnen de haven als er tijdelijk geen sjorwerkzaamheden zijn.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Sjorder

Wat is het salaris en tarief van een Sjorder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Sjorder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Sjorder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Sjorder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl