Rundveepedicure

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Rundveepedicure?

Een rundveepedicure is verantwoordelijk voor de klauwverzorging van runderen, bijvoorbeeld van schapen en koeien. Een andere benaming voor een rundveepedicure is ook wel klauwverzorger. De werkzaamheden van een rundveepedicure bestaan uit klauwverzorging en/of klauw-bekapping. Als de klauwen van runderen niet verzorgd worden kunnen er diverse problemen ontstaan zoals ontstekingen aan de klauwen, die erg pijnlijk zijn voor runderen. Als een koe pijn heeft zal deze veel liggen waardoor er een vermindering van de weerstand zal ontstaan en kan de koe uiteindelijk ook ziek worden. Een klauwverzorger is dan ook erg belangrijk om aandoeningen bij runderen te voorkomen zodat ze niet ziek worden. Wanneer runderen een verminderde weerstand hebben of ziek worden zal er ook geen goed rendement meer zijn met betrekking tot het geven van melk. Verschillende klauwziekten zijn Mortellaro, Stinkpoot, Tyloom, Zoolzweer en Teen- en wondnecrose. De werkzaamheden van een rundveepedicure zijn dus erg belangrijk voor veehouders en het vee, omdat het de rundveepedicure is die zal voorkomen dat er problemen ontstaan met vee door klauwproblemen. In de meeste gevallen zal een rundveepedicure gespecialiseerd zijn in preventieve klauwverzorging en in curatieve klauwverzorging. Preventieve klauwverzorging heeft betrekking op het voorkomen van klauwproblemen door het uitvoeren van preventieve behandelingen. Curatieve klauwverzorging heeft juist betrekking op het behandelen van vee dat al een aandoening heeft. Preventieve klauwverzorging is belangrijk, omdat ziek vee de veehouder geld zal kosten. Daarnaast zal ziek vee de veehouder extra verlies opleveren door de verminderde productie. Als koeien gebruikmaken van medicijnen, zoals antibiotica, mag de melkveehouder de melk niet meer aanleveren aan de melkcoöperatie. Het is dus in alle gevallen raadzaam om klauwproblemen te voorkomen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Rundveepedicure

Wat is het salaris en tarief van een Rundveepedicure? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Rundveepedicure in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Rundveepedicure

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Rundveepedicure bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl