Zorgmanager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Zorgmanager?

Een zorgmanager is een manager, die werkzaam is binnen een zorginstelling. In de meeste gevallen zal een zorgmanager verantwoordelijk zijn voor één of meerdere afdelingen binnen de zorginstelling. Afhankelijk van de soort instelling kan een zorgmanager in sommige gevallen ook aangemerkt worden als de directeur van de zorginstelling. Maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn, omdat er ook sprake kan zijn van meerdere zorgmanagers als het om een grote zorginstelling gaat. Een van de belangrijkste taken, die een zorgmanager heeft is het bewaken van het kwaliteitsniveau van de zorginstelling. Dit doet een zorgmanager onder andere door het aannemen van het juiste gekwalificeerde personeel, het bijscholen van personeel, het aankopen van nieuwe apparatuur en door het voldoen aan wet- en regelgeving met betrekking tot de zorg en personeel. Een zorgmanager is dus een manager binnen de gezondheidszorg. Het beroep zorgmanager betreft meestal een hogere managementfunctie. De taken die een zorgmanager precies heeft kunnen per zorgmanager verschillen. Over het algemeen zal een zorgmanager verantwoordelijk zijn voor de financiën, het personeel, de zorgkwaliteit, opleidingen voor personeel en de planning. Ook is de zorgmanager verantwoordelijk voor het onderhouden van contacten met andere belanghebbenden, zoals zorgprofessionals. Het is over het algemeen niet zo dat een zorgmanager zelf veel met cliënten zal werken. Als dit wel het geval is spreken we eerder van een afdelingsmanager of van een teamleider binnen de zorg. Een zorgmanager is juist veel meer op de achtergrond actief dan op de werkvloer. Het beroep zorgmanager moet dus vrij algemeen gezien worden, omdat zorgmanagers op verschillende manieren werkzaam kunnen zijn. Daarnaast beschikken niet alle zorgmanagers over dezelfde verantwoordelijkheden. Een zorgmanager geeft wel leiding aan een zorginstelling of afdeling.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Zorgmanager

Wat is het salaris en tarief van een Zorgmanager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Zorgmanager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Zorgmanager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Zorgmanager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl