Operationeel manager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Operationeel manager?

Een operationeel manager is de leidinggevende van een bepaalde afdeling binnen een bedrijf of organisatie. De term operationeel manager geeft aan dat de manager zelf ook werkzaam is op de afdeling en dus een extra functie heeft. Hoe de functie operationeel manager precies ingevuld wordt kan per organisatie verschillen, omdat een operationeel manager ook maar voor twee dagen per week werkzaam kan zijn als operationeel manager. Daarnaast kan er sprake zijn van meerdere operationeel managers binnen een afdeling. Een operationeel manager heeft dan ook een dubbele functie binnen het bedrijf of organisatie. Over het algemeen behoort de functie operationeel manager tot het laagste managementniveau, maar dit betekent niet automatisch dat het een makkelijke functie betreft, omdat dat ook geheel afhankelijk kan zijn van het soort bedrijf of organisatie. De functie operationeel manager is dan ook niet eenduidig te omschrijven, omdat deze in de praktijk op verschillende manieren kan voorkomen. Daarnaast kan de zwaarte van de functie behoorlijk verschillen per bedrijf of organisatie. In alle gevallen beschikt een operationeel manager wel over een aanvullende leidinggevende functie als manager. In de meeste gevallen zal een operationeel manager verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van het operationeel beleid dat bedacht is door de directie van de betreffende organisatie. Het is niet zo dat alle operationeel managers fulltime werkzaam zijn als operationeel manager, omdat dit kan verschillen per operationeel manager. Operationeel managers zijn in het kort omschreven verantwoordelijk voor het soepel en efficiënt laten verlopen van operaties binnen de organisatie. Het zijn de operationeel managers die ervoor moeten zorgen dat de operaties binnen de organisatie verlopen zoals ze behoren te verlopen. Als operationeel manager ben je meestal ook verantwoordelijk voor het verdelen van de taakverdeling op de werkvloer.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Operationeel manager

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Operationeel manager

Wat is het salaris en tarief van een Operationeel manager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Operationeel manager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Operationeel manager zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Operationeel manager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Operationeel manager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl