Parkeerwachter

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Parkeerwachter?

Een parkeerwachter is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden binnen en buiten een parkeergarage, zoals het houden van toezicht in de parkeergarage en daarbuiten, het schoonhouden van de parkeergarage en directe omgeving en het toezien op een vlotte afhandeling van het inkomende en uitgaande verkeer. Daarnaast is een parkeerwachter verantwoordelijk voor het bedienen van diverse technische installaties die aanwezig zijn binnen de parkeergarage. Het daadwerkelijk afrekenen van de parkeerkosten van bezoekers behoort over het algemeen alleen toe tot de werkzaamheden van een parkeerwachter als de parkeerautomaten kapot zijn of als er een ander probleem is waardoor bezoekers niet kunnen betalen. Andere werkzaamheden zijn het afhandelen van abonnementsaanvragen of het opnemen van eventuele schade aan auto's. De werkzaamheden van een parkeerwachter zijn over het algemeen niet heel moeilijk en kunnen gezien worden als beheerswerkzaamheden. Andere benamingen voor een parkeerwachter zijn soms ook wel parkeermeester of parking host. Het toezien op de parkeergarage, de installaties binnen de parkeergarage, de auto's van bezoekers en de bezoekers zelf zijn over het algemeen de belangrijkste taken van een parkeerwachter. Binnen de meeste parkeergarages zijn één of meerdere parkeerwachters aanwezig, afhankelijk van de grootte van de parkeergarage, om een vlotte afhandeling te kunnen garanderen. Daarnaast zijn parkeerwachters aanwezig om toe te zien op de algemene veiligheid. In de meeste gevallen zal een parkeerwachter vanuit zijn kantoor toezien op de gehele parkeergarage. Ook het opstellen van dagrapportages behoort meestal tot de werkzaamheden van een parkeerwachter, zodat andere collega's precies weten wat er allemaal gebeurd is in de voorgaande dienst.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Parkeerwachter

Wat is het salaris en tarief van een Parkeerwachter? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Parkeerwachter in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Parkeerwachter

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Parkeerwachter bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl