Juridisch medewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Juridisch medewerker?

Een juridisch medewerker is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden, die in de meeste gevallen gezien moeten worden als ondersteunende juridische werkzaamheden, afhankelijk van het opleidingsniveau. Denk hierbij aan het vergaren van informatie, het aanmaken en bijhouden van dossiers, het opstellen van akten en aan het opstellen van overeenkomsten. Als juridisch medewerker zal je in de meeste gevallen onder een leidinggevende werkzaam zijn, zoals een jurist, een notaris of een afdelingshoofd, afhankelijk vanwaar je precies werkzaam bent. Als juridisch medewerker kan je voor verschillende instanties, bedrijven en overheden werkzaam zijn. Eén van de belangrijkste kerntaken van een juridisch medewerker is het toezien op de uitvoer van de juiste procedures. Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van de juiste regels en termijnen, inclusief het naleven van wet- en regelgeving. Algemene werkzaamheden van een juridisch medewerker zijn het uitvoeren van administratieve werkzaamheden en het bijhouden van het klantenbestand. Een andere benaming voor juridisch medewerker kan ook zijn juridisch administratief medewerker. Juridisch medewerkers komen vooral veel voor binnen gemeentes, openbare instellingen en andere overheden die te maken hebben met vergunningen, procedures en recht. Binnen het bedrijfsleven zal een juridisch medewerker meestal voor de grotere organisaties werkzaam zijn, die beschikken over een eigen juridische afdeling. In de meeste gevallen zal een juridisch medewerker alleen verantwoordelijk zijn voor ondersteunende werkzaamheden of voor het doorvoeren van relatief simpele juridische werkzaamheden. Daarnaast kan een juridisch medewerker verantwoordelijk zijn voor het adviseren van cliënten op juridisch vlak. Denk bijvoorbeeld aan gemeentes of aan een juridisch advieskantoor, dat opgericht is om mensen te helpen bij juridische kwesties.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Juridisch medewerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Juridisch medewerker

Wat is het salaris en tarief van een Juridisch medewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Juridisch medewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Juridisch medewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Juridisch medewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl