Decoratieschilder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Decoratieschilder?

Een decoratieschilder is een gespecialiseerde schilder die restauraties en decoraties uitvoert op verschillende soorten ondergronden die een decoratieve functie hebben. Denk bijvoorbeeld aan luxe plafonds die voorzien worden van decoratie en aan muurschilderingen, aan meubels of aan pilaren die voorzien worden van een marmerlook. Als decoratieschilder werk je over het algemeen niet alleen met verf maar ook met andere materialen, zoals bladgoud. In het kort kunnen we het beroep decoratieschilder omschrijven als het verfraaien van objecten die een belangrijke decoratieve functie hebben. Als decoratieschilder ben je verantwoordelijk voor het verfraaien van verschillende soorten onderdelen van gebouwen en losse voorwerpen, zoals plafonds, muren, orgels, lijstwerk, meubels of ornamenten. In veel gevallen zal je als decoratieschilder werkzaam zijn binnen bijzondere gebouwen zoals landhuizen, kerken, museums of andere bijzondere gebouwen. Een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden is het kunnen restaureren van bestaande decoraties. Een andere benaming voor een decoratieschilder is dan ook restauratie- en decoratieschilder. Over het algemeen kan een decoratieschilder ook aangemerkt worden als gewone huisschilder, die beschikt over een aanvullende beroepsopleiding om te kunnen werken als decoratieschilder. Het is dus goed denkbaar dat een decoratieschilder ook gewoon werkzaam is als huisschilder voor een gebruikelijk schildersbedrijf. Vanzelfsprekend betreft het beroep decoratieschilder een bijzonder beroep, omdat je verantwoordelijk bent voor het maken en/of restaureren van bijzondere voorwerpen. Als decoratieschilder kan je in de praktijk op verschillende manieren werkzaam zijn, omdat ook de artiestenwereld en de filmbranche gebruiken kunnen maken van decoratieschilders. Dit betreft dan meestal het ontwerpen en maken van bijzondere decors.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Decoratieschilder

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Decoratieschilder

Wat is het salaris en tarief van een Decoratieschilder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Decoratieschilder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Decoratieschilder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Decoratieschilder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl