Vliegtuigschoonmaker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Vliegtuigschoonmaker?

Een vliegtuigschoonmaker is verantwoordelijk is voor het schoonmaken van passagiersvliegtuigen. Daarnaast is een vliegtuigschoonmaker verantwoordelijk voor het vervangen van hoofdkussens, hoofdsteundoekjes en de dekens aan boord van een vliegtuig. De werkzaamheden van een vliegtuigschoonmaker bestaan uit het stofzuigen van het gangpad, het afnemen van de stoelen, het afnemen van de tafeltjes, het schoonmaken van de toiletten, het schoonmaken van de keuken en het kruisen van de gordels. Als vliegtuigschoonmaker werk je meestal binnen een team van vliegtuigschoonmakers, die allemaal hun eigen taak hebben. Het schoonmaken van vliegtuigen kan afhankelijk van het vliegtuig vijftien minuten tot anderhalf uur in beslag nemen. Hoeveel vliegtuigen je als vliegtuigschoonmaker per dag schoonmaakt, is dan ook sterk afhankelijk van het soort vliegtuigen dat je schoon moet maken. De werkzaamheden van een vliegtuigschoonmaker zijn aan te merken als belangrijke werkzaamheden, omdat het voor passagiers en luchtvaartmaatschappijen erg belangrijk is dat vliegtuigen op de juiste manier schoongemaakt worden. De werkzaamheden van een vliegtuigschoonmaker zijn niet moeilijk, maar daarom niet minder belangrijk. Passagiers verwachten een schoon vliegtuig, waar de vliegtuigschoonmakers verantwoordelijk voor zijn. Om als vliegtuigschoonmaker een vliegtuig op een snelle manier schoon te kunnen maken worden er meestal meerdere schoonmakers ingezet, die samen het vliegtuig schoonmaken. Ook is het de taak van vliegtuigschoonmakers om het afval netjes te scheiden, zodat het afval op de juiste manier verwerkt kan worden. Als vliegtuigschoonmaker is het snel werken belangrijk, omdat de meeste vliegtuigen snel klaargemaakt moeten worden voor vertrek. In de meeste gevallen is een vliegtuigschoonmaker werkzaam voor een gespecialiseerd facilitair bedrijf of werkzaam via een uitzendorganisatie.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Vliegtuigschoonmaker

Wat is het salaris en tarief van een Vliegtuigschoonmaker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Vliegtuigschoonmaker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Vliegtuigschoonmaker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Vliegtuigschoonmaker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl