Hoofd technische dienst

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Hoofd technische dienst?

Een hoofd technische dienst is verantwoordelijk voor het coördineren en aansturen van technische werkzaamheden binnen een organisatie. In de meeste gevallen zal een hoofd technische dienst verschillende monteurs en installateurs aansturen. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een hoofd technische dienst het beste omschrijven als het waken over de werking van installaties en machines. Een hoofd technische dienst is ook verantwoordelijk voor het tijdig laten uitvoeren van preventief onderhoud om mogelijke problemen te voorkomen. Het beroep hoofd technische dienst komt over het algemeen alleen voor bij middelgrote en grote bedrijven, zoals in de industrie, bij recreatieparken, bij kantoorcomplexen, bij overheden en bij scholengemeenschappen. Het beroep hoofd technische dienst kan gezien worden als beroep op managementniveau, afhankelijk van de organisatie en specifieke taakomschrijving. Een hoofd technische dienst kan in sommige gevallen ook verantwoordelijk zijn voor het verder optimaliseren van processen. In dat geval hebben we het meestal over een hoofd technische dienst, die werkzaam is binnen de industrie. Het beroep hoofd technische dienst moet gezien worden als een managementfunctie, waarbinnen het kan voorkomen dat het hoofd technische dienst zelf ook verantwoordelijk is voor uitvoerende werkzaamheden. Dit kan per werkgever verschillen, omdat dit meestal met de omvang van de organisatie te maken heeft. Een van de belangrijkste taken, die een hoofd technische dienst heeft is het waarborgen van de continuïteit. Daarnaast is een hoofd technische dienst verantwoordelijk voor het trainen en coachen van technische medewerkers. Het is niet zo dat een hoofd technische dienst alleen werkzaam kan zijn binnen de industrie. Een hoofd technische dienst kan ook werkzaam zijn voor grotere complexen, zoals een hotel, school of kantoorgebouw. Binnen dit soort gebouwen speelt technisch onderhoud ook een belangrijke rol.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Hoofd technische dienst

Wat is het salaris en tarief van een Hoofd technische dienst? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Hoofd technische dienst in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Hoofd technische dienst

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Hoofd technische dienst bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl