Team Mijnzzp

Wat doet een Medewerker vloeronderhoud?

Een medewerker vloeronderhoud is een schoonmaker, die gespecialiseerd is in vloerenonderhoud. Vloerenonderhoud kan betrekking hebben op verschillende vloeren, zoals linoleumvloeren, tapijtvloeren, kurkvloeren, pvc-vloeren en tegelvloeren. Een medewerker vloeronderhoud heeft in de meeste gevallen te maken met vloeren die te vinden zijn in grote gebouwen, zoals bedrijfsgebouwen, ziekenhuizen en scholen, of vloeren in openbare ruimtes, zoals stationshallen. Binnen dit soort gebouwen is het regelmatig schoonmaken en onderhouden van vloeren belangrijk, omdat schone vloeren een belangrijke bijdrage leveren aan de algemene indruk van gebouwen en de hygiëne. Omdat dit soort vloeren intensief gebruikt wordt moeten ze regelmatig schoongemaakt worden door gespecialiseerde schoonmakers. Naast het schoonmaken van vloeren is de medewerker vloeronderhoud gespecialiseerd in het verwijderen van bestaande waslagen en in het aanbrengen van nieuwe waslagen. Dit is meestal om de paar jaar nodig, afhankelijk van de intensiteit van het gebruik. Een medewerker vloeronderhoud is dus een schoonmaker, die zich ook gespecialiseerd heeft in het schoonmaken en onderhouden van verschillende soorten vloeren. Deze specialisatie is binnen de schoonmaakbranche belangrijk, omdat schoonmaakbedrijven met veel verschillende vloeren te maken krijgen, die ook om specialistische behandelingen kunnen vragen. Om mogelijke problemen met vloeren te voorkomen is het dus belangrijk dat een schoonmaker beschikt over een aanvullende opleidingen. De meeste medewerkers vloeronderhoud zijn ook verantwoordelijk voor andere schoonmaakwerkzaamheden. Het professioneel schoonmaken van vloeren moet niet onderschat worden, omdat specialistische kennis belangrijk is voor een medewerker vloeronderhoud. Daarnaast maakt een medewerker vloeronderhoud in veel gevallen gebruik van gespecialiseerde schoonmaakmachines.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Medewerker vloeronderhoud

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Medewerker vloeronderhoud

Wat is het salaris en tarief van een Medewerker vloeronderhoud? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Medewerker vloeronderhoud in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Medewerker vloeronderhoud

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Medewerker vloeronderhoud bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl