Bedienend medewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Bedienend medewerker?

Een bedienend medewerker is een horecamedewerker die verantwoordelijk is voor het bedienen van gasten. Als bedienend medewerker ben je meestal verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden en niet alleen voor de bediening van eten en drank. De inhoudelijke werkzaamheden als bedienend medewerker kunnen variëren per werkgever en kunnen ook variëren tijdens rustige periodes, ondanks dat de kerntaak van een bedienend medewerker wel is het bedienen van gasten. In de meeste gevallen is het zo dat een bediend medewerker meer taken en verantwoordelijkheden krijgt als hij of zij langer werkzaam is voor het bedrijf. Het is de bedienend medewerker die de bestellingen aanneemt van gasten en de bestellingen serveert. Daarnaast kan een bedienend medewerker verantwoordelijk zijn voor het afrekenen. Dit kan per werkgever verschillen, omdat niet alle horecazaken het afrekenen overlaten aan het bedienend personeel. De werkzaamheden als bedienend medewerker zijn over het algemeen niet moeilijk, echter is het wel belangrijk dat je beschikt over een flexibele instelling. Zoals eerder omschreven kan een bedienend medewerker ook verantwoordelijk zijn voor andere werkzaamheden, zoals het klaarzetten van tafels, het helpen in de keuken of het doen van de afwas. Andere werkzaamheden als bedienend medewerker kunnen weer zijn het aanwijzen van tafels en uitleggen van de menukaart. Het beroep bedienend medewerker moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat een bedienend medewerker binnen verschillende horecabedrijven werkzaam kan zijn. Als bedienend medewerker kan je bijvoorbeeld ook werkzaam zijn binnen een lunchroom of binnen hotels. Welke werkzaamheden een bedienend medewerker precies uitvoert kan dan ook per bedrijf verschillen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Bedienend medewerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Bedienend medewerker

Wat is het salaris en tarief van een Bedienend medewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bedienend medewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Bedienend medewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Bedienend medewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl