Hospitality manager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Hospitality manager?

Een hospitality manager is iemand die werkzaam is binnen de gastvrijheidssector. De gastvrijheidssector moet heel breed gezien worden, omdat dit betrekking kan hebben op de gehele horeca- en recreatiesector. De werkzaamheden van een hospitality manager hebben wel altijd met hospitality te maken. Hospitality komt in het kort neer op het bieden van service aan gasten, en alles wat daar bij komt kijken. Welke verantwoordelijkheden een hospitality manager precies heeft kan verschillen per organisatie, omdat er ook andere managers aangesteld kunnen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan restaurant managers of aan front office managers, die onder de verantwoordelijkheid vallen van de hospitality manager. Als hospitality manager ben je over het algemeen werkzaam binnen hotels, resorts, vakantieparken, pretparken of andere organisaties die met gasten te maken hebben. Denk bijvoorbeeld ook aan een indoorskicentrum of aan evenementenhallen waar daggasten komen. Hospitality is een ruim begrip dat van toepassing is op diverse soorten bedrijven die met gasten te maken hebben. Een andere benaming voor hospitality manager is soms ook wel hotelmanager, maar een hospitality manager hoeft niet werkzaam te zijn binnen een hotel. Het beroep hospitality manager is een mooi en veelzijdig beroep. Als hospitality manager ben je over het algemeen niet alleen verantwoordelijk voor het aansturen van personeel, maar juist ook voor het bedenken van nieuwe activiteiten en het verder verbeteren van de service. Als hospitality manager moet je dan ook beschikken over creativiteit, leidinggevende capaciteiten en vakkennis van de gastvrijheidssector. De inhoudelijke werkzaamheden van een hospitality manager moeten verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat een hospitality manager voor verschillende organisaties werkzaam kan zijn op verschillende niveaus.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Hospitality manager

Wat is het salaris en tarief van een Hospitality manager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Hospitality manager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Hospitality manager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Hospitality manager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl