Team Mijnzzp

Wat doet een Cascobouwer (scheeps- en jachtbouw)?

Een cascobouwer is een scheeps- en/of jachtbouwer die casco bouwt. Binnen de scheepsbouw en de jachtbouw komt cascobouw redelijk vaak voor. Vooral binnen de jachtbouw is er vaak sprake van cascobouw, omdat jachtschepen luxer afgewerkt worden dan scheepsbouw schepen. De scheepsbouw en jachtbouw lijken veel op elkaar, maar zijn niet gelijk, omdat binnen de scheepsbouw veel gewerkt wordt met staal en binnen de jachtbouw meestal gewerkt wordt met aluminium en/of polyester. Het beroep cascobouwer kan dus verschillen per schip, omdat er met andere materialen gewerkt wordt. Het ontwerpen en bouwen van schepen is specialistenwerk dat is voorbehouden aan de juiste specialisten. In de meeste gevallen zal een cascobouwer regelmatig met de opdrachtgever overleggen voordat er een uiteindelijk ontwerp op tafel zal liggen. Het bouwen van een schip zal afhankelijk van het schip meerdere maanden in beslag nemen tot soms wel enkele jaren. Het bouwen van grote schepen, zoals vrachtschepen of passagiersschepen, neemt veel meer tijd in beslag dan het bouwen van een jacht. Het beroep cascobouwer moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat verschillende vaklieden aangemerkt kunnen worden als cascobouwer. Een cascobouwer van schepen hoeft bijvoorbeeld geen lasser te zijn, omdat een cascobouwer ook verantwoordelijk is voor het opbouwen van het schip. Cascobouw heeft niet alleen betrekking op de romp van een schip. Het heeft betrekking op alle metalen of aluminium onderdelen van een schip of jacht. Denk hierbij ook aan de vloeren, die van metaal of aluminium opgebouwd worden, of aan de verschillende binnenruimtes. Cascobouw heeft meestal betrekking op jachtbouw, maar dit kan per schip verschillen. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een bepaalde opdrachtgever casco wil bouwen. Denk bijvoorbeeld aan kostenbesparingen, eigen expertise of aan hoge kwaliteitseisen van de opdrachtgever.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Cascobouwer (scheeps- en jachtbouw)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Cascobouwer (scheeps- en jachtbouw)

Wat is het salaris en tarief van een Cascobouwer (scheeps- en jachtbouw)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Cascobouwer (scheeps- en jachtbouw) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Cascobouwer (scheeps- en jachtbouw)

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Cascobouwer (scheeps- en jachtbouw) bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl