District manager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een District manager?

Een district manager is een manager die sturing geeft aan diverse filialen, die meestal regio gebonden zijn. De functie district manager komt voor in diverse branches en niet alleen binnen de detailhandel. Denk bijvoorbeeld ook aan overkoepelende bedrijven, zoals kantoren, en aan groothandelsbedrijven die gebruik kunnen maken van district managers. Het is de district manager die rechtstreeks contact heeft met het hoofdkantoor en het bedrijfsbeleid zal doorvoeren naar de werkvloer. Ondanks dat een district manager in alle branches werkzaam is heeft de functie district manager meestal wel te maken met commerciële activiteiten. Een district manager zal doorgaans meerdere filialen aansturen binnen een bepaalde regio. Het is niet ongebruikelijk dat een district manager twintig of meer filialen zal aansturen, afhankelijk van het soort bedrijf waarvoor hij of zij werkzaam is. Een district manager is dus een manager die niet alleen op kantoor werkzaam is. Een district manager zal juist veel onderweg zijn om alle filialen te bezoeken en te controleren. Het is de district manager die rechtstreeks contact onderhoudt met alle filiaalmanagers of bedrijfsleiders. Een andere benaming voor district manager is ook wel districtleider of regiomanager. Als district manager behoor je meestal toe tot het middenmanagement van de organisatie. Dit houdt in dat de district manager werkzaam is onder een hogere manager, zoals een operationeel manager of financieel manager. Het is de verantwoordelijkheid van de district manager om het bedrijfsbeleid op de werkvloer controleren. Daarnaast kan de district manager gezien worden als tussenpersoon, die alle vragen van de werkvloer zal doorspelen aan de organisatie. De inhoudelijke werkzaamheden van een district manager kunnen wel verschillen per organisatie, omdat district managers werkzaam kunnen zijn binnen alle denkbare branches.

Lees verder...

Salaris en tarief van een District manager

Wat is het salaris en tarief van een District manager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als District manager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor District manager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als District manager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl