Hoofduitvoerder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Hoofduitvoerder?

Een hoofduitvoerder is de hoogste uitvoerder binnen een organisatie en kan aangemerkt worden als operationeel projectleider. Als hoofduitvoerder ben je verantwoordelijk voor het aansturen en controleren van alle uitvoerders binnen de organisatie waarvoor je werkzaam bent. Het beroep hoofduitvoerder komt over het algemeen alleen voor binnen de grotere organisaties, die gebruikmaken van meerdere uitvoerders. Een hoofduitvoerder is dan ook een soort van projectmanager van verschillende bouwprojecten en werkt met verschillende vaklieden samen, zoals de verantwoordelijk uitvoerder van een bouwproject. Een hoofduitvoer is dus niet de hele dag op een bouwlocatie aanwezig, omdat dit tot het takenpakket behoort van de uitvoerders. Een hoofduitvoer is juist meer op de achtergrond actief om projecten te begeleiden en te coördineren. Het aanspreekpunt van uitvoerders is in de meeste gevallen de hoofduitvoerder. De inhoudelijke werkzaamheden van een hoofduitvoerder moeten gezien worden als werkzaamheden op hoog managementniveau. Ondanks dat een hoofduitvoerder niet de hele dag op een bouwlocatie werkzaam zal zijn, is het wel zo dat een hoofduitvoerder de verschillende bouwlocaties regelmatig zal bezoeken om de voortgang te bespreken van de werkzaamheden. Als hoofduitvoerder heb je ook met andere managers en de directie binnen de organisatie te maken. Over het algemeen is het zo dat een hoofduitvoerder een zeer ervaren uitvoerder is, die is doorgegroeid binnen de organisatie tot hoofduitvoerder. Zoals eerder omschreven komt het beroep hoofduitvoerder niet binnen alle organisaties voor, omdat dit in de meeste gevallen alleen het geval bij de grotere organisaties. Het worden van hoofduitvoerder is in de meeste gevallen alleen mogelijk door het opdoen van veel ervaring en kennis. Daarnaast zul je moeten beschikken over leidinggevende capaciteiten.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Hoofduitvoerder

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Hoofduitvoerder

Wat is het salaris en tarief van een Hoofduitvoerder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Hoofduitvoerder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Hoofduitvoerder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Hoofduitvoerder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl