Standbouwer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Standbouwer?

Een standbouwer is verantwoordelijk voor het opbouwen en afbreken van beursstands en decors. Deze beursstands worden gebruikt om een beurs-voorstelling te kunnen geven. Ook het afbreken en het eventueel opslaan van beursstands behoort tot de werkzaamheden van een standbouwer. Naast het opbouwen van beursstands kan een standbouwer ook betrokken zijn bij de inrichting van beursstands. Standbouw wordt door bedrijven vaak toegepast om reclame te maken tijdens een beurs of ander soort evenement. In de meeste gevallen zal de opdrachtgever een beursstand verwachten dat op een duidelijke manier het bedrijf vertegenwoordigt, zodat beursbezoekers op een makkelijke manier een bedrijf kunnen herkennen op de beurs. Een beursstand kan variëren van een simpele beursstand tot een grote en luxe beursstand. De simpele beursstands bestaan over het algemeen alleen uit een vloer en wat wanden. De grotere complexe beursstands kunnen in sommige gevallen bijna gezien worden als complete gebouwen, die ook voorzien zijn van de nodige elektronica. De inhoudelijke werkzaamheden van een standbouwer kunnen verschillen per standbouwer, omdat het beroep standbouwer in de praktijk op verschillende manieren voorkomt. Het is bijvoorbeeld denkbaar dat een standbouwer ook verantwoordelijk is voor het ontwerpen van beursstands, echter hoeft dit niet het geval te zijn. Vooral de grotere complexe stands worden over het algemeen ontwerpen door gespecialiseerde decorontwerpers. Als standbouwer komt het vaak voor dat je in het buitenland werkzaam zal zijn. Vaak betreft dit jaarlijkse beurzen die veel voorbereiding behoeven. Het opbouwen van beursstands kan in sommige gevallen dagen in beslag nemen. In dat geval hebben we het wel over de grotere en luxe beursstands. In de meeste gevallen zal een standbouwer aangemerkt moeten worden als allround medewerker.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Standbouwer

Wat is het salaris en tarief van een Standbouwer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Standbouwer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Standbouwer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Standbouwer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl