Autospuiter

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Autospuiter?

Een autospuiter is een vakman of vakvrouw die verantwoordelijk is voor het spuiten van voertuigen zoals auto's, bestelwagens en vrachtwagens. Welke voertuigen een autospuiter zal spuiten is afhankelijk van de soort werkgever waarvoor een autospuiter werkzaam zal zijn. Een autospuiter is meestal verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden, afhankelijk van waar hij of zij precies werkzaam is. Denk hierbij aan het voorbewerken van onderdelen, het afschermen van delen die niet gespoten hoeven te worden, het spuiten van de auto en aan het aanbrengen van laklagen. Daarnaast is een autospuiter meestal ook verantwoordelijk voor het samenstellen van de uiteindelijke lak die opgebracht dient te worden. Als autospuiter ben je dan ook een allround vakman of vakvrouw, die verantwoordelijk kan zijn voor verschillende werkzaamheden die allemaal even belangrijk zijn om tot een goed eindresultaat te kunnen komen. Het is ook denkbaar dat een autospuiter verantwoordelijk is voor alle voorbereidende werkzaamheden voordat een auto of ander soort voertuig gespoten kan worden. Het spuitklaar maken van voertuigen is over het algemeen meer werk dan het spuiten zelf. Als autospuiter is het belangrijk dat je secuur werkt. Tijdens de voorbewerking en tijdens het spuitproces mogen geen fouten gemaakt worden, omdat dat meestal direct van invloed is op het eindresultaat.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Autospuiter

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Autospuiter

Welke opleiding is nodig om Autospuiter te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Autospuiter? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Autospuiter

Wat is het salaris en tarief van een Autospuiter? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Autospuiter in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl