Autospuiter

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Autospuiter?

Een autospuiter is een carrosserie spuiter die verantwoordelijk is voor het spuiten van voertuigen, zoals auto, 's bestelwagens en vrachtwagens. Welke voertuigen een autospuiter zal spuiten is afhankelijk van de werkgever waarvoor de autospuiter werkt. Daarnaast is het denkbaar dat een autospuiter te maken heeft met verschillende voertuigen. Als autospuiter ben je in de meeste gevallen verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het voorbewerken van onderdelen (plamuren, schuren en reinigen), het afschermen van onderdelen, het spuiten van voertuigen en aan het aanbrengen van laklagen. Daarnaast is een autospuiter verantwoordelijk voor het samenstellen van de lak die opgebracht wordt. Afhankelijk van de werkgever kan een autospuiter ook verantwoordelijk zijn voor het demonteren en monteren van losse onderdelen. Een autospuiter moet dus aangemerkt worden als allround vakman, die niet alleen verantwoordelijk is voor het spuiten van voertuigen. Het spuitklaar maken van voertuigen is meestal meer werk dan het daadwerkelijk spuiten van voertuigen. Als autospuiter is het belangrijk dat je secuur werkt, omdat er alleen tot een goed eindresultaat gekomen kan worden als alle voorbereidende werkzaamheden op de juiste manier uitgevoerd worden. Tijdens de voorbewerking en het spuitproces mogen er geen fouten gemaakt worden, omdat dat meestal direct van invloed is op het eindresultaat. Als autospuiter zal je de spuitwerkzaamheden uitvoeren in een spuitcabine, waarbinnen de ideale omstandigheden gecreëerd worden om te kunnen spuiten. Dit heeft vooral betrekking op het voorkomen van stof, het creëren van warmte (drogen van laklagen) en op het afzuigen van schadelijke dampen. Als autospuiter is het belangrijk om de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen, zoals een spuitmasker om gezondheidsrisico's te voorkomen. Een autospuiter is ook verantwoordelijk voor het onderhouden van al het gereedschap en apparatuur.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Autospuiter

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Autospuiter

Welke opleiding is nodig om Autospuiter te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Autospuiter? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Autospuiter

Wat is het salaris en tarief van een Autospuiter? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Autospuiter in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Autospuiter

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Autospuiter bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl