Scheepsbouwer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Scheepsbouwer?

Een scheepsbouwer is een ondernemer die verantwoordelijk is voor het ontwerpen en/of bouwen van schepen. De benaming scheepsbouwer kan betrekking hebben op de eigenaar van een scheepswerf of betrekking hebben op verschillende vaklieden, die verantwoordelijk zijn voor het bouwen van schepen. Een andere benaming voor scheepsbouwer kan ook zijn botenbouwer. Een scheepsbouwer of botenbouwer is dus gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van schepen, boten en jachten. De meeste scheepsbouwers zijn gespecialiseerd in één of meerdere typen schepen. Binnen de scheepsbouw zijn er veel specialisaties mogelijk met betrekking tot het bouwen van nieuwe schepen. Het ontwerpen en bouwen van een groot containerschip betreft bijvoorbeeld andere werkzaamheden dan het bouwen van een binnenvaartschip of zeiljacht. Het is niet zo dat een scheepsbouwer standaard alle soorten schepen bouwt, omdat de meeste scheepsbouwers zich gespecialiseerd hebben in een bepaald type schip. Een scheepsbouwer is afhankelijk van veel verschillende vaklieden om een schip te kunnen ontwerpen en te bouwen. Scheepsbouwers maken dan ook gebruik van verschillende vakmensen, zoals lassers, elektromonteurs, scheepswerktuigkundigen, dieselmonteurs, schilders, scheepstimmerlieden en interieurbouwers, die allemaal samen aan een schip werken. Een scheepsbouwer kan dus verschillende soorten schepen bouwen, zoals vrachtschepen, tankers, marineschepen of jachten. De jachtbouw is een speciale tak binnen de scheepsbouw, omdat het vaak om luxe boten gaat. Deze luxe boten kunnen in productie gebouwd worden of speciaal op bestelling gebouwd worden. Over het algemeen zijn dit soort boten en jachten kostbaar en worden ze luxe afgewerkt voor de opdrachtgever.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Scheepsbouwer

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Scheepsbouwer

Wat is het salaris en tarief van een Scheepsbouwer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Scheepsbouwer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Scheepsbouwer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Scheepsbouwer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl